Østfold flyttebyrå

  • 10 råd for å unngå salmonella-smitte

10 råd for å unngå salmonella-smitte

Helsedirektoratet er bekymret.

COSTA BLANCA

Det spanske helsedirektoratet råder alle til å være ekstra på vakt hva angår salmonella i Spania, spesielt på grunn av den varme tiden som har vært.

Her er deres 10 råd for å unngå salmonella, ifølge La Verdad. 

1. Handle alltid på steder som blir kontrollert regelmessig. 
2. Isoler maten i for eksempel aluminiumsfolie eller plastbokser før du putter den i kjøleskapet.

3. Ikke oppbevar råvarer og tilbredt mat ved siden av hverandre.
4. Oppbevar tilbredt mat over råvarene. I tilfelle det lekker blir dermed den ferdiglagde maten ikke smittet av råvarene. 

5. Husk på når du kjøpte varen din, og bruk den før den har stått for lenge og gått ut på dato.
6. Tilbredt mat bør stå maks tre til fem dager i kjøleskapet. 

7. Avkjøl raskt retter som ikke krever steking eller koking dersom du ikke har planer om å spise retten umiddelbart. Salat er et eksempel på dette.
8. Vær spesielt forsiktig med sauser som inneholder egg eller majones. Dette er ingredienser som salmonella-bakterien trives i. 

9. Husk håndhygienen! Vask hendene og bruk såpe før du lager mat. 
10. Hold overflater der du skal lage mat rene. 

Denne saken handler om

Kommentarer



På forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

  • Tips, ris eller ros?

    Telefonnummer (+34) 966 708 140
    Epost: red@vikingposten.no
    Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

  • Redaksjon

    Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

  • Annonser

    Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
    (+34) 667 640 552
    Epost: jeanette@vikingposten.no