Østfold flyttebyrå

 • 15-års jubileum for kunstnermarkedet til Inger Lise Inger Lise Myrstad åpner døra til sitt eget marked for 15. året på rad.
 • 15-års jubileum for kunstnermarkedet til Inger Lise
  Hvert besøker flere hundre mennesker markedet på El Castillo. Årets marked åpner dørene kl. 12.00 lørdag 7. oktober. Hvis det blir dårlig vær, utsettes begivenheten en uke.
 • 15-års jubileum for kunstnermarkedet til Inger Lise
  Torill Bjørgan (t.h.) har vært med hvert eneste år. Her står hun sammen med Kari Nyberg Thoresen, som i år er med for tredje gang.
 • 15-års jubileum for kunstnermarkedet til Inger Lise
  Anne Lise Johannessen gleder seg som et barn hvert år til kunstnermarked på ‘slottet’ til Inger Lise og Bjørn Myrstad.

15-års jubileum for kunstnermarkedet til Inger Lise

Hele femten år har gått siden Inger Lise og Bjørn Myrstad inviterte til marked på El Castillo for første gang.

ALBIR

Kunstnerne Torill Bjørgan og Anne-Lise Johannessen har vært med i alle år og ser nå frem til en ny begivenhet på «slottet» førstkommende lørdag. 

Det var opprinnelig smykkekunstneren Torill Bjørgan som luftet idéen om å starte et marked på den flotte eiendommen til ekteparet Myrstad. Hun så for seg et marked hvor forskjellige lokale håndverkere kunne selge det de lagde, og hvor mennesker kunne møtes for en hyggelig stund sammen. 

– Jeg kjente jo Inger Lise fra de årene jeg var medeier på restauranten Casa Vital, hvor vi solgte keramikken hennes, opplyser Bjørgan. Vi brukte blant annet hennes flotte lykter og askebegre på bordene i restauranten. Kunstmarkedet ble en suksess fra første stund. Den gang var stemningen like herlig som den er i dag, men det var færre utstillere. 

Trenger du taxi, tolk eller tannlege? I vår bransjeguide finner du all hjelp du trenger

Bjørgan er ikke i tvil om hvorfor flere hundre nysgjerrige trekker til markedet hvert år.
– Det er først og fremst takket være gjestfriheten til Inger Lise og Bjørn. Det er jo helt fantastisk hvordan de åpner sitt hjem og ønsker alle velkommen inn. Det jeg liker best med markedet er den herlige blandingen av sosialt samvær og marked. Alle storkoser seg mens de handler litt, spiser paella og lytter til god musikk. 

Kunstmaleren Anne Lise Johannessen har også deltatt i mange år. Hun gleder seg som et barn til årets begivenhet. 

– Inger Lise og mannen hennes gjør jo dette markedet til en helt spesiell opplevelse. Jeg har kjent dem lenge, og jeg har alltid elsket keramikken til Inger Lise. Da hun så mine malerier, sa hun at jeg måtte stille ut på det årlige markedet hennes. Jeg elsker å være med. Det er så mange hyggelige mennesker som finner veien dit, nye som gamle fjes, og det er jo veldig morsomt å ha mulighet til å stille ut kunsten sin og samtidig kunne selge litt. På årets marked stiller jeg ut en ny serie malerier og håndmalte mugger og glass, og det vil også bli noen overraskelser.

Les også: Flere enn 50 personer lurt i ny ferieboligsvindel

I tillegg til smykker og kunst, kan man kjøpe alt fra skinnklær og strikkede sokker til vakre glassfat og nyttige helseprodukter. For ikke å glemme keramikken til slottets dronning, som er like populær hvert år. 

– Jeg setter ut nokså mye av kunsten min, for det går fort unna. Folk kjøper litt av hvert, men det jeg selger mest av er lykter, hjerter og engler. Jeg synes det er utrolig morsomt å arrangere dette markedet. Det blir alltid en fin dag med mange glade og hyggelige mennesker, og det dukker alltid opp noen nye fjes. Tenk deg at nå har vi gjort dette i hele femten år! Det er bevis nok på at folk hygger seg på El Castillo, og det er jo det som er meningen.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no