Østfold flyttebyrå

 • 97-åring frastjålet smykker og verdisaker for rundt en million euro En politimann ser over noen av det som er beslaglagt etter oppklaringen av et tyveri.

97-åring frastjålet smykker og verdisaker for rundt en million euro

Etter innbrudd på Costa Blanca.

 

ALCOY

En kriminell bande bestående av tre menn og tre kvinner er arrestert av nasjonalpolitiet. Banden spesialiserte seg på innbrudd i boliger og brukte skjærebrenner for å tømme safer, melder Efe.

Banden utarbeidet, ifølge politiet, en plan for å gjøre innbrudd i boligen til en 97 år gammel kvinne i Alcoy (Alicante) og stjele alt hun hadde av verdisaker samlet gjennom et langt liv.

Banden skal ha gjennomført planen den 24. mai i år. De antatte forbryterne skal ha brutt seg inn, mens huset var tomt.

De satte i gang med skjærebrenneren for å åpne safen hvor 97-åringen blant annet oppbevarte gullsmykker og andre verdisaker. Bruken av skjærebrenneren forårsaket en voldsom røykutvikling, som var det som møtte den gamle kvinnen og hennes medhjelper da de kom hjem.

Banden reagerte med å stenge 97-åringen og hjelperen inne på badet etter først å ha tatt fra de to kvinnene telefonene deres. Deretter fortsatte de plyndringen.

Politiet mener banden hadde et klart mål, nemlig safen hvor kvinnen oppbevarte smykker og verdisaker. Etter fire måneder etterforskning slo politet til mot boliger i Torre Pacheco og Fuente Álamo (Murcia) og i Alcoy (Alicante). Tre kvinner og tre menn mellom 27 og 57 år, fra Equador, Columbia og Spania ble arrestert og politiet anser banden som oppløst.

Store mengder smykker, over 6000 euro, 1200 dollar, 100 gram kokain, skjærebrenner og annet utstyr var blant politiets beslag.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no