Østfold flyttebyrå

 • Åpner for å redde Cala Mosca på Orihuela Costa

Åpner for å redde Cala Mosca på Orihuela Costa

Om ikke utbyggeren har reist 1500 boliger her i løpet av fem år vil regionsregjeringen blokkere prosjektet.

ORIHUELA COSTA

Regionsregjeringen i Valencia sier at området ved Cala Mosca på Orihuela Costa har "territoriale, miljømessige, kulturelle og landskapsmessige verdier», og gir kritikerne av gigantutbyggingen langt på vei rett. La Generalitat Valenciana har nå åpnet en dør for å redde den siste kilometeren med jomfruelig kyst fra murstein, skriver Informacion. 

I den nye handlingsplanen for den grønne infrastrukturen langs kysten av Valencia (Pativel), er tomtene på Cala Mosca regulert som «suelo transitorio». Med denne endringen gir regionsregjeringen utbygger fem år på å bygge de 1500 boligene. Om det ikke skjer innen fristen vil regjeringen i Valencia omregulere område til  «suelo rústico», noe som gjør utbygging ulovlig. Det vil uansett ikke bli lett fordi man da kan vente seg krav om millionerstatning.

Det fremheves i Pativel at det er den juridiske situasjonen rundt utbyggingen som er hovedproblemet og årsaken til at det ikke foreslås total fredning av området. Cala Mosca oppfyller alle kriterier for å skulle bli fredet med den nye planen Pativel. 

Det var i 1990 at området ble regulert til utbygging i byplanen (PGOU). Det har vært stor motstand mot prosjektet blant flere på Orihuela Costa. Partiet Claro klarte for ti år siden å fryse prosjektet da de tok saken til Brussel. Utbyggeren ble pålagt å gjennomføre en miljøstudie, noe som ikke var påkrevd da byplanen ble vedtatt. 

Denne studien foreligger fortsatt ikke, og Cayetano Portugués fra partiet Compromis i Orihuela sier at området automatisk vil bli omregulert og fredet om ikke det ikke er utbygd i løpet av fristen på fem år.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Salsa for alle aldre

Han heter Alexis Creach, er ekte cubaner og stråler av rytme og energi. Nå har han startet nybegynnerkurs i cubansk Salsa.

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no