Østfold flyttebyrå

 • Åpnet kafé ved en tilfeldighet Meizi Lin og Tony Zizza stortrives i Alfaz del Pi, hvor de har åpnet kafeén Pasta Fresca, som tilbyr mange forskjellige retter til en hyggelig pris.
 • Åpnet kafé ved en tilfeldighet
  Den lille kafeén har et hjemmekoselig preg...
 • Åpnet kafé ved en tilfeldighet
  ...og kokken er opptatt av at mat skal lages som i gamle dager – altså fra bunnen av.

Åpnet kafé ved en tilfeldighet

Tony Zizza er profesjonell kokk og har opp gjennom årene drevet egen restaurant både i Europa og i Asia.

ALFAZ DEL PI

En ren tilfeldighet brakte han og familien til Costa Blanca, hvor de nå har åpnet en italiensk kafé.  

Fargerike blomsterpotter med like fargerike blomster henger på utsiden av Pasta Fresca. I det lille, sjarmerende lokalet, som ligger i byens hovedgate, står det fire hjemmelagde trebord. Ett av dem er dekket med kaker og desserter. 

– Det ser godt ut, men smaker enda bedre, smiler Zizza fornøyd. Det er jo litt for tidlig med lunsj ennå, så vi tenkte det kunne passe med litt kaker, og karamellpudding med et touch av kaffe. 

Den smaker fortreffelig, og smelter i munnen. Det samme gjelder eplekaken med hjemmelaget syltetøy og is. Men kaffen er ikke like god, og blir stående halvfull på bordet. 

– Jeg nevnte det i stad, sier Zizza, og rister fortvilet på hodet. Ikke noen vits i å spørre om kaffe før vi endelig får på plass kaffemaskinen! God kaffe er veldig viktig, og det vil man få her. Det er bare det at noen ting tar veldig lang tid her i Spania. Mamma mia … Vi har ventet på kaffemaskinen lenge. Men nå kommer den visst i løpet av dagen. 

Trenger du taxi, tolk eller tannlege? I vår bransjeguide finner du all hjelp

Han går bak disken og finner frem en meny, som tilbyr et hav av muligheter til en hyggelig pris. 

– Vi har mye forskjellig på menyen, opplyser han. Som smørbrød og panini med laks og med reker, mange forskjellige pastaretter, og pastaen er selvfølgelig fersk. Og jeg må ikke glemme risottoen, den er god. Jeg har laget mat hele livet, og ønsker å gi kundene våre en matopplevelse. 

Før ekteparet kom til Alfaz del Pi, drev de en restaurant i Italia. 

– Vi liker veldig godt å reise, å oppdage nye steder og kulturer, og vi kom til et punkt hvor vi trengte en forandring, sier Lin. Opprinnelig hadde vi planer om å flytte til Lisboa og åpne en restaurant der, men det var veldig vanskelig å finne et lokale som passet til konseptet vi hadde i mente. Etter at vi var der noen uker, kjørte vi tilbake til Italia i tvil om at Lisboa var det rette valget.

På veien tilbake kjørte de gjennom deler av Costa Blanca. De syntes naturen var uvanlig flott, og da de i horisonten oppdaget de store skyskraperne i Benidorm, ble de veldig nysgjerrige.

– Da vi kom tilbake til Italia, gikk vi inn på internett for å sjekke Benidorm og andre byer på Costa Blanca, sier Lin. Et par uker etterpå satte vi oss i bilen på nytt. Benidorm imponerte oss lite, men vi likte oss godt i Alfaz del Pi. Da vi så at dette lokalet var ledig, ringte vi med én gang. Siden det er litt lite, tenkte vi at det beste var å åpne en kafé hvor folk kunne spise litt forskjellige retter hele dagen. 

Kafeén åpnet dørene i forrige uke. Skal man tro Zizza, har det vært mange nysgjerrige innom.

– Jeg visste ikke at det fantes så mange nordmenn her i området! Jeg har hørt at det er mange tusen. Jeg snakker flere språk, blant dem flytende spansk, men norsk kan jeg ikke. Nå er det vel på tide at jeg lærer meg det og, smiler han skøyeraktig.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Salsa for alle aldre

Han heter Alexis Creach, er ekte cubaner og stråler av rytme og energi. Nå har han startet nybegynnerkurs i cubansk Salsa.

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no