Østfold flyttebyrå

 • Åtte gode råd før du kjøper deg solbriller

Åtte gode råd før du kjøper deg solbriller

Det er sommer og sol, og de fleste er klar over faren med å sole seg uten en god solkrem. Men det er ikke bare huden som trenger beskyttelse.

COSTA BLANCA

Øynene utsettes også for sollyset, noe som kan gi store skader om man ikke tar sine forhåndsregler.

Et par gode solbriller er nødvendig for å beskytte øynene, og det er ikke sikkert at de billige du kjøpte på markedet eller av en gateselger virkelig beskytter.

– Vi ferdes mye i solen og blir utsatt for UV-stråling som skader huden, men strålingen kan også skade øynene og derfor er det viktig å beskytte dem, sier Gloria Hermida president for Sociedad Internacional de Optometría del Desarrollo y del Comportamiento (SIODEC).

Trenger du leiebil i sommer? Gjør et søk blant en rekke selskaper her - prisgaranti

Hermida sier at solbriller bør kjøpes hos en optiker og at solbrillene skal beskytte mot UV-stråling, melder Europa Press.
Her er hennes råd når du skal kjøpe solbriller:

1. Kjøp solbriller hos optiker og følg optikers råd når du velger type solbrille. Det er flere typer intensitet i filtrene og det er fire kategorier. 4 er den mørkeste og anbefales når det er snø. Nummer 3 er den vanligste og som den fleste solbrille har. 2 og 1 er lysere og slipper også mer lys gjennom.

2. Det er helt nødvendig at solbrillene har UV-filter. Alle solbriller som selges hos optiker, tilfredsstiller kravene i følge Hermida, noe du ikke er garantert om du kjøper solbriller på gata eller på markedet.
– Å gå med mørke briller uten dette filteret kan gjøre store skader på øynene, sier eksperten, som forklarer at med mørke briller utvider pupillene seg og siden den farlige strålingen slipper gjennom kan det medføre alvorlige skader på øynene.

3. Når det gjelder fargetonene på glassene sier Gloria Hermida at nærsynte vanligvis ser bedre med brune glass, mens for langsynte er det grønne glass som er best. Hun sier også at det finnes linser som er kurvede og at mange personer ikke er bekvemme med disse. Hun oppfordrer derfor til å konsultere optiker og lytte til råd.

4. Materialvalg. Det finnes linser av glass og av organisk materiale. Tidligere var glass mest brukt, men nå er organisk materiale det vanligste. Briller med linser av organisk materiale knuser ikke som glass og er lettere.

5. Hun sier at det er ingen dum ide å kjøpe solbriller med polariserte linser.

– De er svært bra, spesielt for personer som kjører mye bil eller er ofte på sjøen.

6. Om du vurderer å kjøpe solbriller med speilglass, så gjør du det av estetiske grunner, ifølge eksperten. Hun sier det ikke har negative konsekvenser for øynene. Den største forskjellene er at de må passes bedre på for å unngå riper.

7. Hermida sier at det er mange som kun vektlegger estetikken når de velger solbriller, hun advarer og ber folk høre på optikernes råd i valget av nye solbriller.

8. I hennes øyne er det å ikke gå til optiker når vi skal kjøpe solbriller den verste feilen vi kan gjøre. Man trenger råd og veiledning, i tillegg til at man skal vite hva slags produkt man kjøper.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no