Østfold flyttebyrå

Julegaver for alle pengene

Det var kø utenfor Sjømannskirkene i Albir og Torrevieja da den åpnet dørene til årets julemarked sist helg - se flere bilder her.

Det kryr av mennesker utenfor Sjømannskirken når Vikingposten parkerer bilen. Ved inngangsdøren står Svein Pettersen, som har fått jobben med å telle hvor mange som går inn gjennom døren.


– Det går i ett, smiler han blidt. I går var det også mange mennesker. Jeg tror det var nesten syv hundre innom før vi stengte dørene klokken fire. Alle er i veldig godt humør og gleder seg til å kjøpe julegaver. Siden jeg var vinterassistent her fra 2006 til 2013, så kjenner jeg jo mange av dem som kommer innom. Det har vært spesielt mange kjente fjes her i dag. Da blir det jo en hyggelig prat før de går inn. 

Like innenfor døren, ved et bord, sitter familien Haacker Paulsen. De har med seg to små barn, som får litt mat.
– Det er faktisk første gang vi er her, smiler Hege Paulsen. Vi flyttet hit i juli så vi er forholdsvis nye her i området. Derfor synes vi det er spesielt hyggelig med et slikt arrangement, for man møter og blir kjent med mange mennesker. Det ser ut som om pensjonistene storkoser seg, mange av dem har jo bidratt til å gjøre dette mulig. Dessuten er det jo også en meget god inntektskilde for Sjømannskirken. Det ser ut som om salget går bra.

Gjør som flere enn 22.000 andre - følg oss på Facebook og få nyhetene direkte på din side

Det kan Kristin Hyni Bakken, som står ved et av bordene som selger strikkevarer, bekrefte.
– Det er bare helt vilt, smiler hun bredt. Varene flyr unna. Vi har faktisk ikke så mye igjen, nesten alt ble solgt i går. Det har gått mye av luer, votter og lugger, men folk har tatt med seg det meste av gensere og kofter også. Vi har ikke mer igjen enn det som henger her på stativet. 

Ved neste bord står Randi Brostad og Maria Verdejo. De har også lite igjen, og regner med å bli kvitt det meste før markedet er over om et par timer.
– I går ble det solgt for over 100.000 norske kroner til sammen, opplyser Verdejo. Det er 10.000 mer enn i fjor. Vi ligger godt an til å slå fjorårets salg også i dag. Tallene er viktig, men det beste er å se at folk storkoser seg her på markedet, det er hovedsaken.

I Torrevieja ble det rekord både i omsetning og besøk.

Nærmere 2.000 besøkte Sjømannskirken og sluttsummen ble på hele 35.000 euro, hvilket betyr at de toppet fjorårets rekord, som var på 1.600 besøkende og 33.000 euro.

Daglig leder og sjømannsprest Dag Magnus Hopstock Havgar er godt fornøyd med både salget og besøkstallet under helgen, og synes det er fantastisk at det nok en gang ble ny rekord.


– Det ble to flotte julemarkedsdager. En storartet innsats av arbeidsgruppa i forberedelser og gjennomføring, sammen med andre frivillige og staben. Omtrent 100 personer var i sving for å få til årets største arrangement og viktigste lokale inntektskilde. En stor og varm takk til alle  – og til alle som kom innom for å kose seg, handle og oppleve julemarkedstemning av godt gammelt merke.


På forsiden akkurat nå

Julegaver for alle pengene

Det var kø utenfor Sjømannskirkene i Albir og Torrevieja da den åpnet dørene til årets julemarked sist helg - se flere bilder her.

Park utvider og fornyer seg

Parque de Aventura i La Nucía blir fem ganger så stor og er nå på 50.000 kvadratmeter mot 10.000 tidligere.

Norsk firma vokser mest i Torrevieja

Det norske nearshoring-selskapet Runway har over 100 ansatte i Torrevieja. Det er bare Carrefour som har flere ansatte enn selskapet som vokser i rekordfart.

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no