Østfold flyttebyrå

– Dårlig reklame for kommunen

Orihuela Costa er uten strandbarer, solseng- og parasollutleie. Det endte med demonstrasjoner denne uken.

Kommunen oppdaget nylig at kontrakten gikk ut i november og ønsker ikke å fornye. Dermed er 11 strandbarer stengt.

Konsesjonshaver Chiringuitos del sol måtte stanse all virksomhet da kommunen oppdaget at kontrakten gikk ut i november. Det forelå en mulighet for å forlenge kontrakten med to år, men det ønsker byregjeringen ikke å gjøre, skriver Informacion.  

Årsaken til at kommunen ikke ønsker å fornye er at det skal være mistanke om uregelmessigheter med kontrakten, som ble inngått av tidligere byråd Martina Scheurer (Los Verdes).

Beslutningen fører til at strendene på kysten av Orihuela blir uten servicetilbud til en ny kontrakt er på plass med ny konsesjonshaver. Det er alvorlig for en kommune med ni strender og to marinaer med blå flagg. 

Man regner med å kunne utlyse den nye konsesjonen om to uker og hele prosessen vil ta minimum to måneder.  Byråd med ansvar for strendene Luisa Boné sier at kommunen vil anstrenge seg for å gjennomføre prosessen så raskt som lovverket tillater. Hun understreker at det likevel er viktig med en skikkelig prosess slik at man unngår mistanke om korrupsjon, slik det etter hennes mening var etter forrige tildeling. 

Har du sett denne? Hit må du bare dra!

Tirsdag ble det demonstrert mot stengingen på playa La Zenia.

Carmen Batilas har drevet strandbaren på cala del Bosque på La Zenia i fem år. Nå fortviler hun over at kommunen har tatt fra henne levebrødet.

– Dette gjelder ikke bare meg, men 150 familier som lever av strandbarene. Vi har fått beskjed om lisensene er utgått, men ikke hvorfor vi ikke får fornyet dem, sier Carmen Batilas til Vikingposten.

– Vi håper så mange som mulig protesterer og at vi får åpnet serveringen på strendene igjen så snart som mulig.

Monica og Erland Arvidsen bor seks måneder i året i Orihuela Costa.

– Dette er dårlig reklame for kommunen. Ikke bare er barene stengt, men at toalettene ikke er i drift er utrolig. Vi så på Facebook at det skulle være en demonstrasjon her på favorittstranden vår og bestemte oss for delta, sier ekteparet.


På forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no