Østfold flyttebyrå

 • Advarer folk mot å ta ut penger i Telebanco Per Svinsås ble overrasket da han så hvor mye det kostet å ta ut penger fra Telebanco.

Advarer folk mot å ta ut penger i Telebanco

Her kan du gå på en kurssmell.

ALTEA

Per Svinsås og kona pleier å ta ut penger fra Sabadell-banken, hvor kursen pleier å være i tråd med dagens gjeldende kurs.

Men da kona var på strandpromenaden i Altea og ble tom for kontanter, brukte hun Telebanco. Det viste seg å bli en dyr affære.

Per og kona bor på Foya Blanca store deler av året, og tar ofte ut penger fra minibanken til Sabadell. For noen uker siden tok Per ut penger fra denne banken, mens kona tok ut penger i minibanken Telebanco. Paret ble veldig overrasket da de oppdaget hvor mye kursen varierte. Med kopi av kvitteringene, møtte trønderne Vikingposten for å informere om saken.

Trenger du leiebil? Sjekk ut mulighetene her - gratis norsk servicetelefon + prisgaranti

– Jeg leser Vikingposten hver uke, og dere er flinke til å ta opp slike saker, så jeg tenkte det beste var å kontakte dere, sier Per. Dette er faktisk så ille at folk bør bli gjort oppmerksomme på det. Ofte så tenker man jo ikke over kursen så mye når man står der og tar ut penger og kvitteringen kommer ut. Slik er det i hvert fall med meg. Men i og med at kona mi hadde tatt ut penger fra en bank vi ikke pleier å bruke, tenkte jeg skulle sjekke om kursen var noenlunde den samme i begge bankene. 

Per kunne knapt tro det da han satte seg ned og sammenlignet kvitteringene. Kona hans hadde fått en helt annen kurs enn den han hadde fått i Sabadell-banken. 

– Forskjellen var faktisk veldig merkbar. I Telebanco var kursen 9,7651, og i Sabadell-banken 9,0831. Det betyr faktisk at hvis kona mi hadde tatt ut det samme beløpet fra Sabadell-banken, så hadde hun spart nesten 800 kroner.

I fremtiden vil paret holde seg til sin vanlige minibank når de tar ut penger. 
– Hadde vi brukt Telebanco hadde vi tapt mange tusen kroner i året, avslutter Per Svinsås.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no