Østfold flyttebyrå

 • Alt klart for den store dagen 17. mai-toget i Alfaz del Pi starter utenfor Hotel Moli klokken 11:00.

Alt klart for den store dagen

Programmet er nokså likt andre år, men denne gangen vil selve 17. mai-feiringen i Alfaz og Villajoyosa finne sted på idrettsplassen bak Casa Cultura.

ALFAZ DEL PI/VILLAJOYOSA

Utgangspunktet for flyttingen er at nasjonaldagen i år havner på en fredag og kolliderer derfor med fredagsmarkedet som ligger i samme gate som feiringen pleier å finne sted.  

I tråd med tradisjonen begynner feiringen på skole og institusjoner med flaggheising kl 08:00. Deretter blir det friluftsgudstjeneste i regi av Sjømannskirken på Kirkeplassen klokken 10:15. Selve toget starter litt lenger opp i gaten utenfor Hotel Moli klokken 11:00.

Når det ankommer Casa Cultura vil det bli taler, nasjonalsanger, sangopptreden av elever fra Den norske skole Costa Blanca og drilloppvisning.

Klokken 12:30 er det klart for aktiviteter og underholdning på idrettsplassen. Der vil det bli innslag av sang, dans, hoppeslott og tradisjonelle aktiviteter for barna. Lærere og elever fra Den norske skole Costa Blanca sammen med ansatte og frivillige fra Sjømannskirken selger kaffe, kaker, is, brus, vann og pølser.

I likhet med tidligere år vil all mat og drikke betales med bonger som kan kjøpes på forhånd på Den norske skole Costa Blanca, Den Norske Klubben Costa Blanca og Sjømannskirken i Albir. Prisen er fem euro for to bonger eller ti euro for fem. Får man ikke tak i bonger på forhånd, kan de kjøpes på idrettsplassen. 

Som vanlig er det også feiring på Solgården på 17. mai. Her begynner feiringen med flaggheising klokken 08:00. Arrangementet starter med festgudstjeneste i regi av 
Sjømannskirken i Minnekirken klokken 11:00.

Toget går fra Minnekirken til Solgården klokken 12:00. Etterpå blir det salg av pølser, paella og is. Man betaler for mat og drikke med bonger, men det er gratis pølse og is til barn i skolealder.

Klokken 13:30 vil det bli taler og underholdning på Festplassen. Hovedtaler i år er generalsekretær i Pensjonistforbundet, Harald Olimb Norman.

Cirka klokken 15:00 er programmet over både på Solgården i Villajoyosa og på idrettsplassen i Alfaz del Pi. 

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no