Østfold flyttebyrå

 • Ambassade advarer turister mot veipirater i Spania Disse mennene forsøkte å rane en norsk turist på motorveien. Nordmannen kom seg unna.

Ambassade advarer turister mot veipirater i Spania

Herjer langs motorveiene.

COSTA BLANCA

Det er den britiske ambassaden som har valgt å advare feriefolk fra Storbritannia om motorveiranerne og hvordan de jobber.

Bare i fjor fikk britiske konsulater meldinger om 140 slike ran på AP-7-motorveien hvor briter var ofre. Bare de siste to ukene har det 13 "veiran" blitt rapportert til de britiske konsulatet i Barcelona. Britene regner med at det er store mørketall siden ambassade eller konsuler bare kontaktes hvis pass blir stjålet. Er det andre verdisaker tyvenes utbytte, blir det gjerne en politisak.

Her i Spaniaavisen har vi skrevet mange saker om nordmenn som har vært utsatt for tyvene. De siste tre årene har vi regelmessig advart veifarende mot piratene - og særlig rett sør for Barcelona.

Leiebil i Spania eller Skandinavia? Gratis norsk servicetelefon og prisgaranti - sjekk tilbudet her

Ranerne går etter utenlandsregistrerte biler eller leiebiler. Ofte blir sjåførene overrasket med falske uhell eller punkteringer eller at en bil kommer opp og tuter eller blinker med lysene for å få deg til å stoppe. Andre ganger kan man bli distrahert av høy lyd eller en smell, trolig fordi noe blir skutt bilen. Ikke stopp, er rådet.

Andre ganger slår tyvene til på rasteplassene. En arbeidsmåte er å stikke hull på et dekk for så å tilby assistanse når du plutselig trenger hjelp. Mens alt fokus er på det flate dekket, tømmes bilen for verdisaker.

Se noen av sakene vi har publisert om veiranerne her

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no