Østfold flyttebyrå

 • Arve Tellefsen: – Er nok siste gang jeg spiller på Costa Blanca Arve Tellefsen med Siegmund Watty på piano sørget for en minnerik aften for en fullsatt kirke tirsdag kveld.
 • Arve Tellefsen: – Er nok siste gang jeg spiller på Costa Blanca
  Arve Tellefsen trives godt på Costa Blanca, men på grunn av alderen tviler han på at han kommer til å opptre noe mer her senere.
 • Arve Tellefsen: – Er nok siste gang jeg spiller på Costa Blanca
  Det var lang kø utenfor kirken lenge før konserten startet.
 • Arve Tellefsen: – Er nok siste gang jeg spiller på Costa Blanca
  Grete Storm Hansen (i midten) har vært på utallige konserter med Arve Tellefsen. – Han skuffer aldri, sier hun.

Arve Tellefsen: – Er nok siste gang jeg spiller på Costa Blanca

Arve Tellefsen er på Costa Blanca i forbindelse med Spansk–Norske dager.

TORREVIEJA/LA SIESTA

Han skal holde to konserter her nede. Den første var i Sjømannskirken i Torrevieja tirsdag kveld, og torsdag på Casa de Cultura i Alfaz del Pi.

Da Vikingposten møter den verdenskjente fiolinisten under lydprøvene i Sjømannskirken forteller han at denne turen blir nok også den siste.

– Det er alltid veldig hyggelig å få lov til å komme hit. Det er tredje gangen jeg er på Costa Blanca for å spille, men det er nok siste gangen. Jeg kommer ikke til legge fiolinen på hylla med det første, men jeg er jo 80 år, så da sier det seg selv, forklarer Tellefsen til Vikingposten.

Arve Tellefsen trives like godt med å opptre som før, men han har blitt litt mer avslappet med årene.

– Da jeg var ung tenkte jeg på karriere og slikt. Jeg var mye mer nervøs, men det er jeg ikke nå lenger. Jeg er selvfølgelig spent før konsertene og gjør mitt ytterste, men jeg har ikke noe karriére foran meg lenger. Den ligger bak meg, sier Tellefsen og ler.

Det blir bare et kort opphold på fiolinisten her nede denne gangen. Han drar hjem allerede etter konserten i Alfaz del Pi på torsdag, så det blir lite tid til annet en øving og lydprøver.

– Jeg kommer til å konsentrere meg fullt om konsertene. Kontakten med publikum er det viktigste. Jo bedre jeg spiller, desto bedre blir kontakten. Jeg gjør mitt beste før hver konsert. Noe mer enn det kan jeg ikke gjøre, sier han.

Arve Tellefsen med Siegmund Watty på piano sørget for stinn brakke under konserten i Sjømannskirken tirsdag kveld. Det var solgt over 400 billetter, og kirken var fylt til siste stol.

Allerede halvannen time før, hadde publikum stilt seg opp foran inngangen for å sikre de beste plassene. Grete Storm Hansen står nesten fremst i køen og venter. Hun har sett Arve Tellefsen opptre flere ganger, men hun er like spent hver gang.

– Tellefsen virker alltid så seriøs og fokusert, så jeg vet at dette blir bra. Jeg har en niese som faktisk har spilt med han før. Jeg synes at fiolinmusikk er veldig nydelig å høre på, sier Grete Storm Hansen og smiler.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no