Østfold flyttebyrå

 • Auksjon skal gi penger til lokale bedrifter Dette er de to bildene Signe Delso har gitt til auksjonen som starter 3. juli på Din Reportasje sin Facebook.  Ann-Louise Gulstad (t.v) og Signe Delso.

Auksjon skal gi penger til lokale bedrifter

Håper folk vil gjøre en innsats.

ALFAZ DEL PI

På grunn av coronaviruskrisen startet magasinet «Din Reportasje» i mai måned en dugnad for å samle inn penger til å hjelpe lokale bedrifter på Costa Blanca. Nå står en auksjon for tur.

På auksjonen vil det være mulighet til å gi bud på flotte kunstverk og en privatkonsert. Alt vil foregå på magasinets Facebook-side, Din Reportasje/Tu Reportaje. 

– Vi ble mildt sagt overrasket da Signe Delso fra Museo Delso her i Alfaz tilbød seg å gi bort to kunstverk signert hennes avdøde mann, sier Ann-Louise Gulstad. Det er snakk om den kjente kunstneren Pedro Delso, som i sin tid samarbeidet med selveste Pablo Picasso. Kunstneren døde i 1994, men kunsten hans lever i beste velgående, og flere av hans kunstverk kan man i dag nyte på det vakre museet som enken hans driver. Vi ble selvfølgelig kjempeglade for gaven. Det er snakk om bilder som er verdt ikke så rent lite. 

Overraskelsen var enda større da Signe Delso fortalte at Gulstad og hennes team kunne velge ut bildene selv.
– Bildene som henger opp i kunstnerens atelier, som står akkurat som den dagen han forlot denne verdenen, er ikke til salgs. Men Signe har en del kunstverk som hun selger for å dekke kostnadene til driften av museet. Da hun la dem frem og sa vi kunne velge ut to bilder til auksjonen, ble jeg litt satt ut. Jeg syntes det var altfor sjenerøst, men Signe insisterte på at det måtte bli slik, smiler Gulstad. 

Det første bildet er et oljekritt med et barnemotiv som har tittelen «Her er jeg», og som Gulstad syntes kunne være flott på veggen til et barnerom. Det andre bilde illustrerer en Don Quijote-inspirert viking. Det er snakk om en «aguadas», som er teknikk på vått papir.
– Begge bildene er selvfølgelig signert Pedro Delso, og det følger med sertifikat som beviser at bildene er autentiske. Det minste har en verdi på 300 euro, det andre 800 euro. 

Kunstneren Tove Kvernvik har også bidratt med tre fargerike kunstverk. 
– Det er en kunstner som selger godt og som stadig har utstillinger, både i Norge og i Spania, opplyser Gulstad. Bildene er profesjonelle gicleetrykk utført av en utdannet trykker i Norge. Størrelse med ramme er 50X50. Hvert bilde har en verdi på rundt 300 euro. Tittelen på bildene er «Safari», «Midtnight Blues» og «Hope». 

Den populære artisten Jenny Jenssen kom også med et tilbud om å gi bort en intim hjemmekonsert til høystbydende. 
– Konserten vil foregå på Facebook, og vinneren vil nok få komme med forslag til sanger, tenker jeg. Mange av våre lesere setter stor pris på Jenssen, så dette blir gøy.

Auksjonen vil starte kl 08.00 fredag 3. juli og vil vare frem til klokken 19.00 mandag 6. juli. 
– Vi håper at folk vil gjøre en innsats og komme med gode bud, slik at vi kan samle inn penger til å hjelpe så mange bedrifter som mulig med gratis markedsføring i coronautgaven som kommer i september. Det vil gjøre en stor forskjell for de utvalgte. Våre lesere er flinke til å finne veien til bedriftene vi annonserer. Hjelper vi bedriftene, hjelper vi også deres leverandører. Da har vi allerede kommet langt. 

Hun legger til:
– Jeg vil gjerne minne om at folk også kan bidra med et lite pengebidrag til #DugnadDinReportasje. Mange har støttet oss så langt, men vi er ikke i mål ennå. Vi jobber hardt og mange timer gratis for å få dette til, så setter stor pris på all den støtten vi kan få. Her har man en sjanse til å gi noe tilbake til dette landet som vi er så glade i, og som trenger all den hjelp det kan få i denne krisetiden, avslutter Gulstad. 
 

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no