Østfold flyttebyrå

 • Bekrefter tredje tilfellet av dengue-smitte

Bekrefter tredje tilfellet av dengue-smitte

Tropisk virussykdom inntar Spania.

 

MURCIA

Det var i forrige uke at en kvinne i Alhama de Murcia (Murcia) testet positivt på en prøve. Kvinnen skal være i familie de to første personene som ble smittet av dengue-viruset her i Spania, melder Efe.

Kvinnen, som bor i Alhama de Murcia, hadde symptomer som tydet på at hun kunne være smittet og ventet at diagnosen ville bli bekreftet etter at to andre familiemedlemmer hadde blitt smittet av sykdommen i Spania.

To av de tre smittede er bosatt i Murcia-regionen, mens den tredje bor i Madrid-regionen.

De tre, som nå er utskrevet fra sykehuset, møtte hverandre i Cádiz-provinsen og i Murcia i den perioden de kan ha bli smittet av viruset. 

Dengue eller denguefeber er en virussykdom som finnes i tropiske strøk. Sykdommen kalles også «breakbone disease», av den sterke smerten som ledsager sykdommen.

Ifølge Wikipedia gir dengue hurtig innsettende høy feber, sterke smerter i armer og bein, sterk hodepine og en rekke andre symptomer. Dengue har vanligvis et ukomplisert forløp og går over av seg selv i løpet av 14 dager. Det finnes i dag ingen behandling for selve sykdommen og behandlingen retter seg mot å lindre symptomene. 

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Salsa for alle aldre

Han heter Alexis Creach, er ekte cubaner og stråler av rytme og energi. Nå har han startet nybegynnerkurs i cubansk Salsa.

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no