Østfold flyttebyrå

 • Ble pianist ved en tilfeldighet Pianoet har vært sentralt i Siegmund Watty sitt liv helt siden han var et lite barn. Her "spiller" han på et bord utenfor Casa de Cultura, hvor noen av begivenhetene under Spansk-Norske Dager skal finne sted.

Ble pianist ved en tilfeldighet

Siegmund Watty er ikke noe ukjent navn på Costa Blanca. For femtende gang er han med på å arrangere Spansk-Norske Dager.

ALFAZ DEL PI

 Watty ble født i Tyskland hvor han i femårsalderen fikk sitt første møte med et piano.

– Det var egentlig helt tilfeldig at jeg ble pianist, smiler artisten. Bestefar ga bort et piano i gave til min far, og slik begynte jeg å spille. Jeg likte dette instrumentet, som går godt sammen med andre instrumenter og som kan brukes til veldig mye forskjellig samtidig. Men det er også et krevende instrument, med tanke på at spilleren ikke kan ta det med seg rundt. Det veldig viktig at man får prøvekjøre et piano før man gir en konsert. Gjør man ikke det, kan alt av problemer oppstå.

På skolen fikk han anledning til å spille piano for andre, og da han var atten begynte han å utdanne seg profesjonelt som pianist. Litt etter litt begynte han å gi konserter. I 1991 flyttet han til Norge, hvor han fikk jobb på kulturskolen i Hamar.

Les også: Tellefsen, Rybak og Vigdis Hjort til Costa Blanca

– Det var der jeg møtte Erland Dalen, som arrangerer Spansk-Norske dager sammen med meg. Han drev på med kor. Men det var først da vi møttes i Spania i 2001 at vi bestemte oss for å arrangere Spansk-Norske Dager. På den tiden var det knapt noe kulturtilbud for nordmenn i Alfaz, og prosjektet ble tatt godt imot.

Men veien har vært lang, og ikke alltid like lett. Når den økonomiske krisen startet i Spania, ble det veldig vanskelig å få sponsorer, og arrangementet ble avlyst et år.

– Dette er en stor jobb. Det er jo musikk vi driver med, og den delen gir mye glede. Men det er også mye papirarbeid, og jobben med å få sponsorer er ikke alltid like lett. Man må være tålmodig, og ikke gi opp når man får nei som svar.

Det har også vært noen spesielle situasjoner som ikke har vært så enkle å takle. For noen år siden kom han inn i kulturhuset sammen med en rekke musikere for å øve. I salen satt det en gjeng med spanske damer og strikket, og som nektet å flytte på seg.

– Det var helt umulig å få dem ut, og etter mye frem og tilbake måtte jeg raskt ordne et annet sted hvor vi kunne spille, ler Watty. Det var også veldig stressende i fjor da vi noen dager før opptredenen til forfatteren Vigdis Hjort fikk beskjed om at hun ikke kunne komme fordi hun hadde vunnet Bokhandlerprisen. Men alt pleier å ordne seg til slutt.

Nå ser han frem til 15 års-jubiléet til Spansk-Norske Dager, som går av stabelen i slutten av oktober.
– Med så mange kjente artister, blir dette veldig gøy, avslutter pianisten.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no