Østfold flyttebyrå

 • Bobilinvasjon uten kontroll Et femtitalls bobiler sto parkert på oddene mellom Los Locos-stranden og La Mata i morgentimene fredag. Foto: Terje Aspdahl

Bobilinvasjon uten kontroll

Mange klager på bobiler som okkuperer turområder ved sjøen i Torrevieja.

TORREVIEJA

Dusinvis av turister i bobiler har funnet seg til rette på første linje mot Middelhavet flere steder i Torrevieja de siste ukene. Det gjør de uten at hverken lokalpolitiet eller Guardia Civil blander seg, skriver Informacion.

Mellom bygget Luz Mar, ved Cala de Los Trabajos og Torre del Moro, har det nærmest blitt en parkeringsplass for bobiler. Flere beboere i området har reagert og sier at bobilene sperrer områder hvor de tidligere har lagt spaserturen.

Bobiler har lov til å parkere så sant man ikke setter ut bord og stoler eller lignende. Men det er ikke lov å parkere på det som er offentlig eiendom i strandsonen og som ligger under kystmyndighetenes ansvarsområde.

Bobiler kan parkere i sentrum i ubegrenset tid, om de overholder reglene. 

I tilfellet med bobilene langs kysten i Torrevieja, bryter de en eller begge reglene. De fleste kommer til området for å bo i flere dager. Markiser er ute, bord og stoler er satt ut og turistene soler seg eller spiser utenfor bobilen. 

Kommunen har tatt kontakt med Costas for å finne ut hvordan lokalpolitiet skal gå fram. Man ønsker å forklare bobilturistene reglene for parkering, og spesielt at de ikke parkerer langs viker og bukter.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no