Østfold flyttebyrå

 • Boligidyll for de over 55
 • Boligidyll for de over 55
  Vida & Golf i Benidorm er nyåpnet og frister med luksusleiligheter til en helsebringende ferie.
 • Boligidyll for de over 55
  Pekka og matmor Harriet Aikala trives utmerket i sin seniorbolig i Santa Pola Life Resort.
 • Boligidyll for de over 55
  Klikk for å se større bilde

Boligidyll for de over 55

Her kan du enten kjøpe eller leie.

SANTA POLA

Tidlig pensjonist eller fleksibelt arbeidende senior? Spanske utbyggere har funnet ut akkurat hva du har behov for.

Med 350 boenheter som rammer inn et velutbygget servicetilbud framstår Santa Pola Life Resort som et luksuriøst leirsted for eldre. Så er da også målgruppen deres 55+. Aktive eldre som har råd til å betale for å ha et fullverdig servicetilbud tilgjengelig 24 timer i døgnet.

Her finner du boliger til salgs

– Vi har solgt 50 boliger til nå. Det betyr at vi gjerne bruker tid på å få den riktige målgruppen på plass. Uten å være nedsettende mener vi at Santa Pola Life Resort ikke skal legges ut på billigsalg som mange andre boliger i Spania har vært en stund. Hos oss kan du både kjøpe og leie, forteller direktør for resorten, Benoit Gaffier til Vikingposten BOLIG.

Etter at området i Santa Pola har vært ferdig en stund, åpnet de et nytt senter i Benidorm i februar. Dette er utelukkende beregnet på utleie.
– På begge stedene er det mulig å leie for kortere eller lengre tid. Vi skreddersyr også et opphold for deg, hvis det er det du er ute etter. Vi vil at våre beboere og gjester skal oppleve at de kan bruke all sin tid på det de har lyst til. Så tar vi oss av alt det kjedelige. Fra renhold av boliger, om ønskelig, til planlegging av turer og utflukter. Costa Blanca innbyr til et aktivt uteliv hele året. Og det vet våre beboere å benytte seg av, forsikrer Gaffier.

Les også: Salget av brukte boliger til himmels

Santa Pola Life Resort tilbyr leiligheter fra ett til tre soverom. Man kan enten tegne kjøpekontrakt med en gang, eller leie for en periode først for å se om man senere ønsker å kjøpe. Blir det aktuelt, trekkes innbetalt leie fra kjøpesummen. En tredje mulighet er å leie en leilighet for kortere eller lengre tid.

– På området har vi restauranter, legekontor, bibliotek, TV-stue og andre felles arealer. Servicetilbud som frisør og forskjellige butikker finnes også. Her skal være alt du trenger. Området er overvåket og låst om natten. Hver boenhet er utstyrt med intern calling, der man kan få øyeblikkelig hjelp 24 timer i døgnet. Vi har lagt stor vekt på trygghet, opplyser Gaffier.

Les også: Her ble 20 nordmenn svindlet for millioner

Bancaja Habitat står også bak Vida & Golf i Benidorm. Det nyåpnede feriekomplekset er mye mindre enn storesøster i Santa Pola med sine 80 eksklusive boenheter. De frister med en ni hulls golfbane rett utenfor huset, og en panoramautsikt over Poniente-stranden og Middelhavet. Med alle tenkelige servicetilbud inklusive legevakt, er man i trygge hender gjennom en lang ferie, selv med litt skrantende helse.
Harriet Aikala (76) fra Finland har bodd på Santa Pola Life Resort i vel et år. Hun var blant de første som flyttet inn.

Her finner du boliger til leie

– Vi er rundt seks skandinaver her. Det kunne godt ha vært flere, så jeg håper på flere naboer. På et slikt sted er det umulig å ikke trives. Jeg hadde valget mellom å dra hjem til Finland for å bli gammel eller finne et tilbud som dette. Jeg valgte det siste. Her kan jeg godt bli gammel. Etter at jeg brakk armen for et år siden fikk jeg prøvd ut helsetjenesten her. Den fungerer utmerket, sier Harriet Aikala med et smil.

Selv om det er få som bor på resorten året rundt, har hun det trygt og godt. Hun og dachsen Pekka. Han holder henne i ånde. Dessuten møter hun de øvrige skandinavene til et måltid i restaurant Alonai inne på området hver fredag.

Har du tips til Vikingposten BOLIG? Ta kontakt her

– Der sitter vi og skravler om alt mulig og om livet her. Jeg har aldri hørt noen være misfornøyd. Alle, fra sikkerhetsvaktene til de som jobber i resepsjonen kan navnene våre. Det er hyggelig. Så her blir jeg! Jeg har solgt huset og kjøpet en liten leilighet i Finland. Når det er på det varmeste her, drar jeg hjem en tur, opplyser Harriet, og tar Pekka på fanget. Han er ikke helt fornøyd med at andre har tatt oppmerksomheten en stund.
(Vikingposten BOLIG)

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no