Østfold flyttebyrå

 • Boligkjøpere sitter på gjerdet på grunn av høy eurokurs Boligformidleren Feriebolig Utland har oppgradert lokalene i calle Madrid. Resultatet er Sverre Balteskard og Turid Torsen godt fornøyd med
 • Boligkjøpere sitter på gjerdet på grunn av høy eurokurs
  Turid Torsen og Sverre Balteskard utvider og satser nå også på utleiemarkedet.

Boligkjøpere sitter på gjerdet på grunn av høy eurokurs

Tvinger boligformidler til å tenke nytt - satser i utleiemarkedet.

TORREVIEJA

Med en høy eurokurs er boligmarkedet inne i en stille periode. Mange skandinaver avventer boligkjøp og sitter på gjerdet.

Boligformidler i Torrevieja gjennom Feriebolig Utland har, om ikke funnet løsningen, valgt å tenke nytt.

– Vår erfaring er at skandinavene avventer å kjøpe. De vet eurokursen svinger og det svir litt ekstra med den kursen euroen har opp mot norske og svenske kroner, sier leder for Feriebolig Utland, Sverre Balteskard, til Vikingposten.

Balteskard jobber til daglig ved hovedkontoret som ligger i Oslo, men er på hyppige besøk til filialen i calle Madrid her i Torrevieja sentrum. Kontorlokalene her har også fått seg en real oppgradering nå i høst.

– Det er for så vidt ikke noe nytt at vi nå også vil leie ut boliger. Det har vi tidligere gjort til blant annet potensielle kunder. Men nå har vi en åpnet en ekstern juridisk avdeling, Legal Service, som vi vil benytte som utleieformidler. Det har blitt strengere kontroll ved utleie og den nye avdelingen vil spesialisere seg på nettopp utleie, sier Balteskard.

Det er ikke lenger kun pensjonister som kjøper feriebolig på Costa Blanca. Kjøperne blir yngre og yngre hevder boligformidleren.

– Trenden er klar. Nå er det flere og flere i aldersgruppen 40+ som kjøper bolig - da med tanke på pensjonisttilværelsen. De er også mer åpne for å leie ut boligen i årene før den vil bli benyttet mer selv. Til de har vi nå et godt tilbud med vår nye utleieavdeling, sier Sverre Balteskard.

– Vår erfaring er at det som regel ikke er noe problem å få leid ut boligen. God skandinavisk standard og en grei beliggenhet er det mange som er på utkikk etter. Det er vår erfaring, skyter Turid Torsen inn. Hun har ansvaret for det skandinaviske markedet hos Feriebolig Utland.

PS! Eurokursen var i onsdag 10,11 kr.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no