Østfold flyttebyrå

 • Daniel har 230 reisedøgn i året Daniel Steinfeld synes La Manga er topp.
 • Daniel har 230 reisedøgn i året
  Hvor er ballen? Sogndal mot Tromsø og agenter og speidere følger spent med fra tribunen. Daniel Steinfeld i midten. Foto: Jan Arnesen

Daniel har 230 reisedøgn i året

Å være fotballagent krever sin mann. Daniel Steinfeld (35) kan fortelle om hektiske dager og fryktelig mange reisedøgn i løpet av året.

LA MANGA

En helt vanlig dag på fotballanlegget på La Manga. Sogndal skal møte Tromsø til treningskamp, og på tribunen sitter de på rekke og rad: Spilleragenter og talentspeidere som følger det som skjer ute på banen med argusøyne. De er der på oppdrag fra klubber i såvel Norge som ute i Europa. 

En av dem er Daniel Steinfeld fra Bergen. I syv år har han jobbet som speider og spilleragent. Det siste halvannet året har han drevet sitt eget firma, «Steinfeld Sportsmanagement».

– Jeg representerer og har kontakt med cirka 100 fotballklubber, sier den blide bergenseren kledelig beskjedent til Vikingposten. 

Årets Sogndal-lag består av mange unge spillere, og noen av disse har Steinfeld som sin agent. Etter første omgang av kampen haster Steinfeld videre til neste fotballbane der Norges G18-landslag spiller kamp. Godt fornøyd med det han så av «sine» spillere i første omgang.

Daniel Steinfeld synes La Manga er et fint sted å være. Her omgås såvel agenter, fotballedere, spillere og foreldre hverandre på en positiv måte.

– Vi «koser» oss rett og slett sammen med klubbene, sier han, og understreker:

– Det er viktig å spille med åpne kort hele veien. Ikke minst er det viktig å holde kontakt med foreldrene til unge spillere underveis.

 

På blokka si nå har Steinfeld rundt 35 navn på spillere som skal, eller kan, være på vei til en klubb et eller annet sted i Europa. I tillegg har han kontakt med over 100 klubber. Mange av dem følger turneringene her på La Manga intenst.

– Det ligger mye research til grunn før vi sender en spiller til en ny klubb, sier Steinfeld. For at en «overgang» skal bli vellykket, må vi vite at såvel klubb og spiller passer til hverandre.

I perioden fram til 31. mars er det nordiske overgangsvinduet åpent.

– Så blir det fra 31. mars å reise rundt i Europa og besøke klubbene der, samt finsikte ikke minst norske spillere. Fram til i fjor drev jeg på alene. Da kunne det bli opp til 230 reisedøgn i året. Det ble slitsomt, også med tanke på at jeg har to barn som skal følges opp. Derfor har jeg nå fått tre ansatte til å avlaste litt med antall reisedøgn, avslutter den unge fotballagenten.

PS! Sogndal vant kampen 2-0.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no