Østfold flyttebyrå

 • De frakter norske legemidler på Costa Blanca Ekteparet Geir og Turid Bornkessel leverer mange kilo legemidler til nordmenn på Costa Blanca. – Begge pakkene her skal til en person som bor i La Nucia, forklarer Turid Bornkessel.

De frakter norske legemidler på Costa Blanca

God start for Sydenapoteket.

ORIHUELA COSTA

Nettsiden Sydenapoteket startet opp for ett år siden på Gran Canaria og har siden den gang vært en suksess. Nå leverer de også legemidler til langtidsboende på Costa Blanca.

Geir og Turid Bornkessel ble distributører på Costa Blanca etter en forespørsel fra en venn. Det behjelpelige ekteparet var ikke vanskelige å be. I første omgang leverer de legemidler fra Denia til La Manga på fastlandet, men Sydenapoteket har også planer om å etablere seg på Costa Sol etter hvert.

Kundene av Sydenapoteket er langtidsboende som fremdeles er tilknyttet folketrygdsystemet i Norge. Man får de samme legemidlene som hjemme, i henhold til vanlige norske retningslinjer. Den eneste forskjellen er at man må betale et leveringshonorar som er på 300 kroner.

Les også: 
Sydenapoteket etablerer seg på Costa Blanca

– Du gjør avtale med apoteket i Norge om når du ønsker å få legemidlene levert. Dette gjør du enten på telefon eller på nettsiden, og da mottar du dem vanligvis en uke etter bestilling. Vi distribuerer som oftest på tirsdager eller onsdager, og det gjør vi samme dagen som vi henter legemidlene på flyplassen, om det ikke er gjort andre avtaler. Vi har leveringer stort sett hver uke, forteller Geir Bornkessel.

Ekteparet har fått spørsmål fra folk om hvorfor man skal benytte seg av dette tilbudet. Hvorfor kan man ikke bare ta med seg det man trenger i bagasjen når man reiser nedover?
– Det er ikke alle som bare har en liten pakke med tabletter. Noen bruker mye medisiner og skal være her i seks måneder. Da er det enklere at vi distribuerer dem. Sist vi var på flyplassen hentet vi hele åtti kilo med legemidler, sier Turid Bornkessel.

Den eneste utfordringen ekteparet har hatt hittil er at ikke alle er like tydelige på sin spanske adresse.
– Om vi ikke finner frem så ringer vi, da blir vi som regel veiledet helt frem. Vi ringer uansett alltid i god tid før vi kommer.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no