Østfold flyttebyrå

 • Denne restauranten har blitt en kulinarisk perle Ralph Komuda er ny kokk ved La Cata. Ralph Komuda anbefaler husets cava som er laget på samme måte som Champagne.
 • Denne restauranten har blitt en kulinarisk perle
  Her ser vi Ralph Komuda i dyp konsentrasjon på kjøkkenet hvor de lekreste retter blir til.

Denne restauranten har blitt en kulinarisk perle

Ny kokk har gjort susen.

BENIJOFAR

Svenskeide La Cata i Benijofar har fått ny kokk. Ralph Komuda, som har gått i lære hos Jamie Oliver, sørger for kulinariske høydepunkter.

Restauranten har eksistert i to år, og har den siste måneden tatt stedet til nye høyder med ansettelse av Ralph Komuda. 

Komuda er opprinnelig fra Polen og utdannet innen markedsføring, men ble forelsket i kokkekunsten da han var i praksis på hotellet Lower Slaughter Manor i London. Den prisvinnende restauranten på hotellet serverte mat av den høyeste kvalitet. 

Finn hjelp i vår bransjeguide - en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

Etter endt praksis ved hotellet ble det læretid ved en av restaurantene til TV-kokk Jamie Oliver, og av han lærte han at man skulle ha respekt for maten. All maten skulle brukes, det skulle være lokalt, man skulle kjenne produktene, det skulle lages fra bunnen av og behandles med forsiktighet. Det er denne filosofien han har tatt med seg til La Cata på Costa Blanca. 

– Det skal være kvalitet, og det skal være ferskt. Jeg har spesialisert meg i teknikk. Maten skal se vakker ut og smake rikt, sier Komuda. 

Restauranten er kjent for god biff og fisk som de får levert fersk hver dag. Alle matvarer blir servert etter sesong. Det er da de er rikest på smak og næringsstoffer. Vinen blir levert fra Bodegaen vegg i vegg. 

– Jeg kjøper all grønnsak og frukt fra lokale bønder, og vi fokuserer på at det skal være fritt for konserveringsstoffer. Urtene dyrker jeg selv, og mange av råvarene kommer fra Sverige. Mottoet vårt er at vi skal servere det beste av det beste. Alt skal være organisk, forteller Komuda.

Få nyhetene fra Vikingposten og Spaniaavisen på din Facebook-side, bli venn med oss

La Cata tar kun imot 30 kunder hver kveld fordi de ønsker å kunne servere maks kvalitet både innen mat og service.
- Vi fokuserer på en privat og behagelig atmosfære. Våre servitører skal være tilgjengelige og observante, men ikke masete. På kjøkkenet skal vi ha tid til å levere kvalitet, smiler Komuda.

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene på La Cata. Interiøret er vakkert, og til og med toalettene ser ut som om de tilhører en kostbar villa med gjennomført design. 
– Maten vår er en fusion av svensk og middelhavsmat. Hver dag baker vi brød med rugmel etter svensk oppskrift, sier Komuda. 

Vikingposten smakte kamskjell til forett, fisk og potetpure til hovedrett og ostekake til dessert. Det er ingen tvil om at Komuda lever opp til forventningene. Maten var en eksplosjon av smaker, alt var saftig og smeltet på tungen, og det var absolutt på høyde med det beste av kokkekunst. Undertegnede har aldri tidligere spist bedre mat.

PS! Restauranten ligger bortenfor kirken i Benijofar sentrum.  

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no