Østfold flyttebyrå

 • – Derfor velger vi å lære spansk Det trenger ikke å være kjedelig å lære seg et nytt språk. Hver tirsdag møtes denne gruppen nordmenn på Restaurante Nautilus for sosialt samvær, hvor de også praktiserer og øver på spansken. F.v: Helle Denise Broughton, Kari Johansen, Tommy Steiner, Kristine Haukalid og Aase Haldorsen.

– Derfor velger vi å lære spansk

Å lære spansk når man bor i de skandinaviske koloniene på Costa Blanca er ofte ikke nødvendig.

TORREVIEJA

Mye er allerede tilrettelagt for klimaflyktningene fra nord, men en gruppe nordmenn som går på spanskkurs sammen i Torrevieja mener det er viktig å prøve.

Kari Johansen bor i en spansk urbanisasjon i Torrevieja og velger å lære seg språket for å ta del i lokalsamfunnet.

– Naboene snakker bare spansk, og jeg vil jo gjerne kommunisere med dem. Jeg vil ikke føle meg isolert der jeg bor, sier Johansen.

– Og så er det fint å ha noe å drive på med da. Som pensjonist har jeg nok fritid, og det er viktig å trimme både kroppen og hjernen. Siden jeg er glad i å reise er det i tillegg et nyttig språk å lære, legger Tommy Steiner til og smiler.

– I Torrevieja snakker en god del spanjoler engelsk, men man skal ikke dra langt fra kysten, hvor de ikke gjør det. Og skal man ha kontakt med politi og offentlige sykehus snakker de ofte kun spansk, forteller Aase Haldorsen og legger til:

– Jeg har en nabo som ble ranet på marked, og hun måtte ha med tolk for å anmelde det. Heldigvis hadde hun en svensk venninne som snakket språket, men det ble mye styr og fram og tilbake.

Gruppen forstår likevel hvorfor mange eldre skandinaver velger å ikke lære seg det, siden det ofte er vanskeligere å lære nye språk desto eldre man blir.

– Det kan sikkert være demotiverende for noen. Dessuten kommer man langt med engelsk i dag, men jeg synes at det handler litt om respekt også. I Norge krever vi at utlendinger skal lære seg norsk, så det samme burde gjelde her også, sier Aase Haldorsen engasjert.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no