Østfold flyttebyrå

 • Foreslår halv moms også på brukte boliger

Foreslår halv moms også på brukte boliger

Byggegiganter i Spania gjør felles sak.

MADRID

På fjorårets siste dag vedtok regjeringen å senke momsen på kjøp av nye boliger fra 8 til 4 prosent. Nå fremmes trolig kravet om at også brukte boliger skal  kunne selges med halv moms i Spania.

Det er den såkalte G-14-gruppen, en organisasjon med de største boligbyggerne i Spania, som ber myndighetene om å utvide ordningen.
 
Les også: Halv moms på alle boliger i Spania

Halv moms og skattefradrag ved boligkjøp blir av G-14 sett på som den beste måten å få ned lageret av usolgte boliger. Det vil igjen gjøre det enklere for bankene å komme set ut av krisen, mener utbyggerne. Det foreligger også et forslag om å få ned dokumentavgiften i forbindelse med overdragelser av boliger.

G-14-gruppen har bedt om et møte med en rekke regjeringsmedlemmer for å legge frem forslagene. Møtet skal finne sted nå i februar, ifølge Europa Press.

Disse er med i gruppen: Martinsa Fadesa, Grupo Ferrocarril, Hercesa, Level, Metrovacesa, Montebalito, Nozar, Quabit, Realia, Restaura, Reyal Urbis og Vallehermoso.

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Inviterer til hageutstilling

Rein Follestad har jobbet som keramiker siden 1974, men er i dag pensjonist. 25. februar skal han stille ut dekorasjoner han har laget i hagen sin.

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no