Østfold flyttebyrå

 • - Har du mulighet, kjøp Spania-bolig nå

- Har du mulighet, kjøp Spania-bolig nå

Her er rådene til norsk eiendomsmegler.

COSTA DEL SOL/OSLO

 - De som har muligheten bør kjøpe nå. Spanjolene ligger fortsatt nede etter finanskrisen, og det er nordmenn som sammen med kjøpere fra Tyskland og Benelux-landene som nå driver markedet. Akkurat nå har helt vanlige nordmenn muligheten til å kapitalisere på at resten av Europa sliter, sier eiendomsmegler Heidi Ch. Bråteng til DN.no.

Her finner du en oversikt over boliger til salgs på Costa Blanca og Costa Calida

Bråteng, som selv er bosatt og jober i Marbella på Costa del Sol, 30 års erfaring fra det spanske boligmarkedet. Hun mener britene, irene og spanjolene selger og driver markedet for middelmådig eiendom ned, mens nordmenn kjøper og trekker prisene på toppeiendom opp.

- Den norske mannen i gata som er sulten på feriebolig i toppklasse må handle nå. Det er nå de beste objektene går. Det er bonanza her nede, og det er billig. Toget går nå for de som vil ha luksus til spottpris, sier hun til DN.

Nicolai Jensen i Marisol Villas går ikke med på at det er noe bonanza i markedet.

- Jeg innrømmer at vi ser et lite lys i enden av tunnelen, og ja det er en mulighet til å gjøre gode kjøp til reduserte priser. Men det er mange overprisete boliger der ute og mange banksalg hvor prisene er redusert med 50 prosent eller mer. Men ser du nærmere på disse skjønner du hvorfor prisene er satt ned. Stort sett dreier det seg om strøk hvor det er bygget alt for mange boliger, i dårlige nabolag eller at boligen først har vært priset som om den lå i 1. linje på stranden, sier Jensen.


KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no