Østfold flyttebyrå

 • Spanias dronning nektes å feire dronning Elisabeth Dronning Sofia

Spanias dronning nektes å feire dronning Elisabeth

Må holde seg hjemme på grunn av feiden mellom Spania og britene om Gibraltar.

MADRID

Mindre enn 48 timer før feiringen av den britiske dronningens 60 år på tronen, er det klart at dronning Sofia ikke reiser for å delta.

Dronningen har fått beskjed fra den spanske regjeringen om å droppe turen og feiringen på grunn av striden mellom spanske myndigheter og britiskkontrollerte Gibraltar. 

Den spanske regjeringen finner det lite passende at landets dronning skal representere Spania under jubileet når spanjolene har en pågående konflikt med britene om fiskerettigheter ved Gibraltar. På den listen står også det faktum at Gibraltar Military Band skal spille under feiringen på Buckingham Palace og at  Prins Edward og kona Sophie skal på offisielt besøk til Gibraltar i juni.

Ingen på britisk side har ønsket å kommentere avlysningen. Det spanske slottet har sendt ut en melding om at regjeringen fant besøket "lite passende under de nåværende omstendigheter".

Under bryllupet til prins Charles og Diana var også det spanske kongeparet hjemme. Den gang var årsaken at de nygifte skulle innom Gibraltar på bryllupsreisen.

Kommentarer



På forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no