Østfold flyttebyrå

 • Nå får du Åges spanske vin på Vinmonopolet Restauratør, og nå vinimportør til Norge, Åge Folkestad med noen av vinsortene som er tatt inn på Vinmonopolets bestillingsliste. Her i vinkjelleren på Casa Vital.
 • Nå får du Åges spanske vin på Vinmonopolet
  Her ser vi litt avvinutvalget til Åge Folkestad. Fra høyre en rosevin, en rødvin (ciranza) en hvitvin og den nye rødvinen (roble).

Nå får du Åges spanske vin på Vinmonopolet

Skal det være en Vino Casa Vital fra Altea?

ALTEA

– I mai skal jeg på promoteringstur til Norge med vinen min. I år blir det Østlandet som får besøk av oss. Jeg har med meg både flamencodanserinne og en flamencogitarist nordover. I tillegg til de fire sortene med vin jeg nå har fått inn på Vinmonopolets bestillingsliste.

Det har vært mye jobb å få vinen inn på bestillingslisten. Jeg var sliten når vi endelig kom i mål. Men nå kan jeg ikke si annet en at jeg gleder meg til fortsettelsen, sier en strålende fornøyd Åge Folkestad til Vikingposten.

Les også: Erik og Gerda med Norges lengste samlivsbrudd

I tillegg til rosevinen, hvitvinen og rødvinen (crianza) kan i år Vino Casa Vital tilby en ung rødvin av typen roble. Den er produsert i 2010 og har kun ligget fem måneder på fransk eikefat, og skal ifølge Åge smake veldig godt.

- I påsken kan alle mine kunder her på Costa Blanca komme på lanseringen av årets vin. Jeg har alt på plass her på Casa Vital fra og med palmesøndag. Både rose- og hvitvinen er produsert i 2012, mens begge rødvinene er fra 2010. Crianzaen har ligget 12 måneder på franske og amerikanske eikefat, mens den nye som er en roble kun har fem måneder på fransk eikefat, forteller Åge.

Han lager vinen sin på Bodega Santa Margarita i Albacete. Dette er tredje året vinen kommer. Etikettene er som vanlig laget av kunstneren Roald Tellnes.

Finn hjelp i vår bransjeguide her

- Jeg har også forespørsel om å selge vinen på taxfreebutikken på Haugesund flyplass. Dette på grunn av at kunstner Roald Tellnes kommer fra området. Her etterspør de vinen på grunn av at etikettene er laget av Tellnes – og forhåpentligvis også på grunn av den gode smaken, sier Folkestad og smiler.

På Casa Vital selger de nesten ingen andre vinsorter enn de fire til Vino Casa Vital. Og det er ikke på grunn av at de har et begrenset utvalg på restauranten. I vinkjelleren har de masse vin å velge i.

- Når våre gjester har smakt på vinen, vil de stor sett ikke ha annet her. I tillegg selger vi en god del vin også som gjestene vil ha med seg hjem. Når vi nå også skal inn på bestillingslisten til Vinmonopolet kommer vi til å bli en av de beste kundene Bodega Santa Margarita har, forteller han.

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no