Østfold flyttebyrå

 • Dette er bekreftelsen som fritar Anne fra å møte på skolen

Dette er bekreftelsen som fritar Anne fra å møte på skolen

Kan ikke undervise på skolen før man har kontroll på corona-situasjonen.

ALFAZ DEL PI

Etter 14 år i jobben som lærer ved Den norske skole Costa Blanca, ble Anne Anzjøn sagt opp på dagen fordi hun dro på sykebesøk til Norge.

En av årsakene til oppsigelsen var at hun dermed kunne satt seg i en posisjon hvor hun ikke kunne undervise på skolen om man skulle komme i gang igjen, hvor elevene må tilbake på skolen. Og der er vi nå.

Skolen starter opp i dag, og Anzjøn, som hele tiden har gjort lærerjobben sin med nettundervisning, er nå i karantene etter returen fra Norge. 

Nå viser det seg at den norske læreren har gyldig fravær, at hun ikke skulle ha møtt på jobb. En egen lov fra 13. mai fritar enkelte ansatte fra å møte på skolen mens corona-smitten eksisterer. Andre gyldige grunner er blant annet de med hjertesykdom, diabetes, får behandling for kreft og lignende.

Anne Anzjøn er fritatt fra undervisning fordi hun er over 60 år og er dermed i det myndighetene har karakterisert som risikogruppe. Bekreftelsen på dette skal Den norske skole Costa Blanca fått tilsendt på mail.

I perioden frem til alarmtilstanden på grunn av corona-smitten opphører ser man helst at 62-åringen utfører sin lærerjobb via nettet.

Men denne muligheten er hun nå fratatt siden hun ble sagt opp med umiddelbar virkning.

 

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Grei start for mandagsmarkedet

Til tross for pandemi, svikt av turister og et Spania som er merket illrødt, har det vært godt besøk for det nystartede mandagmarkedet på restaurante Los Angeles i urbanisasjonen Los Angeles i Torrevieja.

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no