Østfold flyttebyrå

 • Dette er brevet hele Spania snakker om Dette er et illustrasjonsfoto. Personene på bildet har ingenting med saken å gjøre.

Dette er brevet hele Spania snakker om

Til ettertanke for noen og hver.

GRANADA

Hun heter Pilar Fernández Sánchez, hun er 82 år og inntil for kun kort tid siden var hun ukjent for de fleste. Nå er det slutt på anonymiteten. Et brev hun har skrevet sprer seg med rekordfart på sosiale nettverk og sørger for det.

For en tid siden fremhevet bloggeren Lorenzo Silva brevet, men nå har det tatt av på Twitter og Facebook.

Her er brevet i sin helhet:

Hva jeg har og ikke har.

Dette brevet er regnskapet for livet mitt. Jeg er 82 år, har fire barn, elleve barnebarn, to oldebarn og et rom på 12 kvadratmeter. Jeg har ikke huset mitt eller mine kjære ting, men jeg har noen som steller rommet, som lager mat og rer sengen, som tar blodtrykket og veier meg. Jeg opplever ikke latteren til barnebarna mine, jeg kan ikke se de vokse til, omfavne hverandre eller krangle.

Noen kommer for å se meg hver 15. dag, andre hver tredje eller fjerde måned og noen aldri. Jeg lager ikke lenger kroketter, fylte egg eller kjøttpudding, jeg hverken strikker eller hekler. Fremdeles har jeg tidsfordriv som kryssord og sudoku, som underholder meg litt. Jeg vet ikke hvor lenge jeg har igjen, men jeg bør venne meg til denne ensomheten.

Trenger du leiebil? Gjør et søk blant selskapene her - gratis norsk servicetelefon om det skulle være noe + prisgaranti

Jeg går til ergoterapi og hjelper til det jeg kan med de som har det verre enn meg, men jeg ønsker ikke å komme for nær, de forsvinner fort. Det sies at vi lever stadig lenger, for hva? Når jeg er alene kan jeg se bilder av familien min og noen minner fra hjemmet mitt som jeg fikk med. Det er alt.

Jeg håper fremtidige generasjoner forstår at man stifter familie for å ha en morgendag (med barna) og betale våre foreldre for den tiden de ga oss for å oppfostre oss.

Pilar Fernández Sánchez (Granada)

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Kunstnerspire i emning

Isabella Hernandez Hyldahl-Iversen begynte å interessere seg for kunst for fem år siden. Moren kjøpte henne pensel og farger, og så var jenta i gang.

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no