Østfold flyttebyrå

 • – Dette er jo bare tull Lasse Grønlund og «Lucy» er ikke imponert over kommunens valg av beliggenhet for den nye hundestranden.

– Dette er jo bare tull

Ny «hundestrand» ikke egnet for noen.

TORREVIEJA

Den nye «hundestranden» i Torrevieja høster mye kritikk for både plassering og at den ikke er egnet som strand for noen som helst.

Det er mange som har reagert på Torrevieja kommune sin plassering av ny hundestrand. Lasse Grønlund (54) er en av dem.

– Dette er jo i realiteten bare tull. Her må kommunen skjerpe seg. Det er umulig for hundene å kunne løpe og leke på disse livsfarlige skarpe klippesteinene. Det virker som dette kun er gjort for å kunne si at: å jo da, her i Torrevieja har vi hundestrand. Rent praktisk er den tilnærmet ubrukelig, sier Grønlund etter en tur langs klippene helt sør i Torrevieja.

Han flyttet permanent til Torrevieja i fjor sommer og tok over omplasseringshunden «Lucy» fra hundemottaket i byen i fjor høst.

Stedet kommunene har valgt ligger mellom restaurant Nautilus og stranden Cala Ferris helt sør i Torrevieja.

– Jeg skulle gjerne se noen som har bestemt dette komme hit å lufte hunden sin og la den få bade her. Her er det direkte farlig. Ingen bør løpe eller bade her, hverken mennesker eller dyr, sier Lasse Grønlund.

Han fortsetter:

– Det har vært en lang stund med kun korte turer rundt der jeg bor på La Siesta, så derfor var gleden stor da jeg leste om ny hundestrand her. «Lucy» elsker å løpe i vannkanten og leke med andre hunder. Jeg så en mulighet for mer aktivitet da denne «stranden» skulle bli tilgjengelig for de firbente. Nedturen er desto større når jeg ser hva kommunen tilbyr. Dette kunne de like godt latt være og si det som det er, at hunder og hundeeiere ikke blir prioritert, sier Grønlund lettere irritert.

Også britiske Andrea Kain er frustrert over valget av strand for hundene.

– Dette er rett og slett et elendig valg av sted. Jeg lot hunden min få svømme ut fra Cala Ferris, der er ikke dønningene slik som her hvor hundene har lov til å bade. At det er farlig for både mennesker og dyr å gå ut i vannet her er jeg helt enig i, sier Kain.

– Jeg har truffet flere andre som mener akkurat det samme som oss. Dette er hodeløst, og det kan umulig være noen som eier en hund som i hele tatt har sett på dette området som nå er plukket ut til hundelufting og bading, avslutter Lasse Grønlund.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no