Østfold flyttebyrå

 • – Dette gikk over all forventning Det var Fredy Bustos som organiserte begivenheten, og kunstneren tok seg god tid til å fortelle publikum om sine bilder og vise frem sine teknikker.
 • – Dette gikk over all forventning
  Mange møtte opp på den første utgaven av kunstmarked på Alfaz del Sol. Nå planlegges det allerede et nytt marked til sommeren.
 • – Dette gikk over all forventning
  Kunstinteresserte Liv Storeide hadde gledet seg til markedet og var imponert over all den kreative kunsten hun så.

– Dette gikk over all forventning

Mange fant veien til kunstmarkedet som ble arrangert for første gang på Alfaz del Sol.

ALFAZ DEL PI

Da Vikingposten dukker opp på markedet klokken 11.00 lørdag, en time etter åpningen, er plassen full av internasjonale kunstnere som har kommet for å dele sin kunst med publikum. Men det tar nesten en time til før plassen begynner å fylles med folk, og da er festen i gang.

– Dette synes jeg ble en flott begivenhet, sier Gun Elisabeth Bjelke, som har tatt seg en dans på plassen. Hør på den flotte musikeren, ikke rart man får lyst til å danse! Har dere sett all den flotte og fargerike kunsten? Jeg stiller også ut mine malerier her i dag. Har dere lyst til å ta en titt? 

Hun viser oss 11 forskjellige malerier, men kan fortelle at hun har mange flere.

– Jeg har hatt flere kunstutstillinger her nord på Costa Blanca, også her på Alfaz del Sol, hvor det tidligere var et galleri. Jeg synes det er flott å få en anledning til å vise frem det jeg maler. Og det er like flott å møte andre kunstnere og se hva de holder på med.

Interessert i det som skjer i Alfaz? Gjør et søk her blant 1584 saker

Ved siden av står Eva Pettersen, som er hobbykunstner, og som kan fortelle hun jobber ennå litt med å finne sin egen stil.

– Jeg elsker å male, og har holdt på noen år. Men frem til nå har jeg stort sett vært litt sånn "copycat", er det ikke det man sier? Men nå har jeg begynt å male egne ideer og er litt spent på hva folk synes om disse maleriene.

Liv Storeide er en av mange som har kommet for å se på kunsten. Hun synes det er flott med kunstmarked på Alfaz del Sol, hvor hun bor. 

– Jeg har sett mye fint her i dag, og det er mye jeg kunne tenkt meg å kjøpe. Problemet er at jeg har veggene fulle av malerier fra før av, og det er ikke plass til så mye som et til. Jeg er glad i alle bildene, og vil jo ikke kvitte meg med noen av dem for å få plass til et nytt.  

Fredy Bustos, som tok initiativet til kunstmarkedet, kommer bort til Vikingposten og hilser på. Han er veldig fornøyd med begivenheten, og ikke minst oppmøtet.

– Det er så godt å se at noe som begynte med en tanke har blitt utført, sier han. Jeg ble veldig imponert av å se at så mange møtte opp, både kunstnere og publikum. Jeg må si jeg er veldig fornøyd med alt i dag. Jeg var litt engstelig fordi det var meldt regn, men værgudene hørte på bønnene mine. Selv om det er litt kaldt, er i hvert fall solen oppe, og da er vi alle fornøyde!

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no