Østfold flyttebyrå

 • – Dette gjør meg rett og slett forbannet Utbedringene Hirdaqua har gjort er kun en midlertidig rask løsning på problemene som er oppstått etter en vannledning sprakk i calle Republica Dominicana.
 • – Dette gjør meg rett og slett forbannet
  Muren rundt eiendommen har fått seg noen kraftige sprekker og ingen av inngangsportene kan lenger lukkes etter vannlekkasjen.

– Dette gjør meg rett og slett forbannet

Krangler med vannverket etter lekkasje.

ORIHUELA COSTA

Erland Rondestveit fortviler over vannverket Hidraqua. En vannlekkasje i calle Republica Dominicana utenfor huset skapte et synkehull som forårsaket betydelige skader på hans tomt.

Vannlekkasjen oppstod tilbake i oktober 2018, men Rondestveit får ikke Hidraqua til å utbedre skadene.

– Det som skjedde var at det oppsto en vannlekkasje i et vannrør i gaten rett utenfor vår eiendom som etter en stund forårsaket et synkehull med det resultat at gatelegemet kollapset. Dette medførte til en dominoeffekt slik at vi fikk betydelige skader på vår eiendom. Muren er knekt flere steder, og portene inn til eiendommen får vi ikke lenger lukket. Jeg har til nå hatt fire turer fra Norge og ned for å få Hidraqua til å reparere skadene uten å lykkes, forteller Erland Rondestveit.

Rondestveit har engasjert advokat og tror det vil ende med et møte i rettssalen.

– Jeg har hatt en entreprenør til å vurdere hvor mye det vil koste med en istandsettelse av tomten, og han har kommet til at det vil koste cirka 25.000 euro. Hidraqua kom først med et tilbud på 3000 euro for senere å øke det til 5000 euro. Forsikringsselskapet er bare villig til å gi 9333 euro. Men jeg er ikke interessert i pengene. Jeg vil ha satt tomten vår tilbake i den stand den var før vannlekkasjen som vi er helt uskyldig i. 

Han legger til:
– Og jeg finner det merkelig at selskapet kan bruke fire millioner euro på parken i Rojales og så lager selskapet trøbbel rundt en vannlekkasje de står ansvarlig for. Da de var her og fikset lekkasjen og asfalterte etter seg, lovte de å komme å fikse tomten vår etter en uke til fjorten dager. Dette gjør meg rett og slett forbannet. Jeg har brukt masse tid og penger på dette. Og jeg gir meg ikke. 

Advokaten til Rondestveit, Walter Monfort, oppsummerer saken foreløpig slik:

– Vi venter på et skriftlig prisforslag fra Hidraqua som det til nå kun har vært prat om. De tilbød som Erland Rondestveit forklarer, først 3000 euro for så å øke tilbudet til 5000 euro, et tilbud vi selvsagt avviste. Rondestveit vil ha satt tomten i den stand den var og alt hva det innebærer. Hidraqua har alt av ingeniører og teknikere for å fikse dette. De har allerede tatt på seg ansvaret for skadene, så om de ikke reparerer skadene eller tilbyr for lite penger blir det domstolen som får avgjøre dette. Jeg venter svar i slutten på måneden, sier advokat Monfort.

– Jeg har full forståelse for min klients frustrasjon og at han er opprørt. Det er uforståelig at et multimillionforetak som Hidraqua som legger fire millioner på bordet for en park, ikke tar saken hans på alvor.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no