Østfold flyttebyrå

 • Disse er nå blitt et problem i Torrevieja og Orihuela Costa Fjærbørstegras trives godt langs Avenida de las Cortes Valencianas i Torrevieja. Foto: Jeanette Pettersson

Disse er nå blitt et problem i Torrevieja og Orihuela Costa

...visste du at «kattehalene» er forbudt?

TORREVIEJA/ORIHUELA COSTA

Nå har de forbudte «kattehalene» spredd seg til Orihuela Costa. Det skjedde etter at  kjøpesenteret Zenia Boulevard plantet ut «kattehaler» for å dekorere. 

Fjærbørstegras som planten heter på norsk, det vitenskapelige navnet er Pennisetum setaceum, er en populær plante, men uønsket i spansk natur.

Opprinnelsen til planten er i nordøstlige deler av Afrika, fra Tunis til Somalia, men den har tilpasset seg miljøet i sørlige deler av Alicante og tar plassen fra stedegne planter. På 70-tallet dukket planten opp på Kanariøyene, mot slutten av forrige århundre fant man den i Málaga og senere flere steder i Alicante. 

Planten regnes som problematisk for spansk natur. I tillegg til å invadere områder med lokale ville vekster kan planten også trenge seg inn på dyrket mark.

Det mest oppsiktsvekkende er at både det offentlige og private selskaper fortsatt bruker denne arten som prydvekst. Planten er nemlig forbudt, siden 2009 i Valencia-regionen og siden 2013 i hele Spania. 

Det skjedde for eksempel i aromaparken i Torrevieja. Derfra har den spredd seg videre til rundkjøringen med Rotary-utsmykningen i Avenida de las Cortes Valencianas og nærmer seg nå faretruende naturparken ved La Mata- og Torrevieja-lagunene. Også da man redesignet Paseo Vista Alegre i sentrum av Torrevieja, ble denne planten brukt, og nå kan man se planten ved  dique de Poniente. 

Mange privatpersoner i Torreta-området har også plantet ut den dekorative, men uønskede inntrengeren.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no