Østfold flyttebyrå

 • Drømmer du om feriebolig på Costa Blanca? Så mye kan du få med et budsjett på én million kroner Tre-roms hjørneleilighet med utsikt over havet og Torrevieja sentrum. Beliggenhet: Aguas Nuevas, Torrevieja. 65 kvadratmeter. Pris: 93.000 euro. (Elicasa)
 • Drømmer du om feriebolig på Costa Blanca? Så mye kan du få med et budsjett på én million kroner
  Tre-roms leilighet på bakkeplan. 55 kvadratmeter. Beliggenhet: La Florida. Pris: 89.900 euro. (Rosa Mediterranean Houses)
 • Drømmer du om feriebolig på Costa Blanca? Så mye kan du få med et budsjett på én million kroner
  Møblert leilighet i andre etasje med fire rom. Beliggenhet: Torrevieja sentrum. 65 kvadratmeter. Pris: 94.900 euro. (Next Casa 4u)
 • Drømmer du om feriebolig på Costa Blanca? Så mye kan du få med et budsjett på én million kroner
  Eiendomsmegler Luís Aragón Diaz er ikke bekymret for de stigende boligprisene, da Rosa Mediterranean Houses’ kunder som oftest er skandinaver med god råd.

Drømmer du om feriebolig på Costa Blanca? Så mye kan du få med et budsjett på én million kroner

Vi har snakket med tre eiendomsmeglere fra ulike eiendomsfirma i Torrevieja og Orihuela Costa og sett på ni prospekter som man kan få for litt under én million kroner.

TORREVIEJA/ORIHUELA COSTA

Selv med boligpriser som stiger måned for måned så er det ikke noe å si på kjøpelysten for solglade nordboere. Alicante er nok en gang den provinsen i Spania som er mest populær blant utlendinger. 

Av 83.718 boligsalg i fjor, hvor minst en av kjøperne var utlendinger, skjedde 21.500 i Alicante-provinsen. Andelen utgjør hele 25,6 prosent

Ønsker man feriebolig litt lenger nord i provinsen, som i Albir og Alfaz del Pi, er det ikke mye man kan forvente med et budsjett på én million kroner. I Torrevieja derimot, kan man få en hel del, i følge eiendomsmegler for Elicasa, Elisabeth Andersson.

– Man får kjøpt både leiligheter og rekkehus i Torrevieja, men man må dra ganske langt inn i innlandet for å få noe frittstående til den prisen. Den billigste frittstående boligen vi tilbyr koster 169.000 euro, og den ligger 20 minutter med gangavstand fra sentrum. Skandinaver ønsker ofte en fin bolig i et bra område som ikke er så langt fra en badestrand, men det er vanskelig å finne noe nytt til under én million kroner med den slags beliggenhet i dag.

Svensk-libanesiske Carolina Mourad, som jobber for meglerfirmaet Next Casa 4u, forteller at boligprisene har steget markant de siste par årene. Hun oppfordrer de som vurderer å kjøpe feriebolig om å gjøre det snarest.

– Skandinaver er kjøpesterke – og er de som kjøper mest i dag. Selv om boligprisene stiger jevnlig, vil nok ikke så mange færre velge å ikke kjøpe, men det er lurest å gjøre det nå for det vil bli mye dyrere å kjøpe bolig i tiden fremover.

– Med et budsjett på én million kroner får man kjøpt en leilighet med to soverom i sentrum, men for å få havutsikt, må man nok punge ut litt mer. I La Mata-området, med kort avstand til sjøen, finnes det også slike leiligheter til under én million, men da kan man ikke ha for høye forventninger og krav. Alt er avhengig av kundens ønsker, og disse bør være rimelige. Man får ingen nye leiligheter med to soverom til den prisen i Torrevieja, men kanskje en med ett soverom i sentrum, sier Carolina Mourad.

I Orihuela Costa er boligprisene noe høyere enn i Torrevieja. Det er ikke mye man kan få med samme budsjett, men det er likevel muligheter for finne en bolig der uten å overstige budsjettet.

– De som velger å kjøpe bolig i Orihuela Costa er oftest folk med mye penger. Mange pensjonister kommer hit og skal finne seg en bolig som de vil ha i 10-20 år fremover. Mange har også helseplager. De betaler nemlig ikke bare for boligen, men også for livsstilen. Her blir man lett kjent med naboene og alle sier hei til hverandre. Jeg vil si at man investerer mer i livsstilen enn boligen, forteller Luís Aragón Diaz, eiendomsmegler for Rosa Mediterranean Houses og legger til:

– Boligprisene har steget omtrent 10 prosent i Orihuela Costa bare det siste året. Det er ikke mye å få kjøpt til under én million kroner nå, men det finnes noen eldre leiligheter.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no