Østfold flyttebyrå

 • En fortryllende musikkopplevelse Sopranen Olga Arbenina har jobbet med musikk på fulltid helt siden hun var ung, og er et kjent navn innen den internasjonale musikkverdenen.

En fortryllende musikkopplevelse

Stjernesopran falt for sol og varme - og det spanske folket.

 

ALFAZ DEL PI/TORREVIEJA

Den russiske sopranen Olga Arbenina er en kjent figur i Europa. Hele livet sitt har hun dedikert til musikk. Nå tilbyr hun i tillegg til en rekke konserter på Costa Blanca også en talentkonkurranse for unge musikere.

Etter flere turnéer rundt omkring i Europa i mange år, bestemte sopranen seg for å flytte til Spania. Hovedårsaken var det gode klimaet.

– Som mange folk fra nord i Europa så var jeg lei av dårlig og kaldt vær. Jeg elsker sol og varme, og det spanske folket. Dessuten var mine to sønner nokså unge ennå, og jeg ønsket å gi dem muligheten til å velge deres fremtid; å studere ikke bare i Russland, men også i Europa.

Musikken betyr nesten alt for henne. Den er hennes jobb og hobby. 

– Jeg elsker all form for musikk! Mine favorittkomponister er Puccini og Rachmaninov, men jeg er også fan av gruppen "Rammstein».

Allerede i en alder av seks år visste hun at hun en dag ville bli operasanger. 

– Jeg sang alltid på skolefester, hvor jeg var solist i barnekoret. Frem til jeg var 16 år, dedikerte jeg nesten all min fritid til fiolinen, mine foreldre ønsket nemlig at jeg skulle bli fiolinist. Men jeg var fast bestemt på å bli operasanger, og slik ble det.

I tillegg til å gi konserter og undervise i sang, organiserer hun nå flere arrangementer, blant dem konkurranser for unge musikere. I april vil det bli talentkonkurranse i Albir, og alle som ønsker å delta kan melde seg på. 

– Så langt har vi 70 deltakere. De er blant annet fiolinister pianister, sangere, fløytister, saksofonister, gitarister, trommeslagere og komponister. Det er en flott ting for disse unge musikerne å delta, for de får muligheten til å bli kjent med andre unge musikere i tillegg til at de får vist frem sine talenter. Vi har utarbeidet mange gode premier som vil hjelpe dem i deres profesjonelle musikkarrierer, som for eksempel å være med på konserter rundt omkring i Europa med kjente musikere. Hovedpremien er deltakelse på en unik konsert med et stort symfoniorkester i St. Petersburg.

Juryen består av berømte europeiske musikere, som også vil gi konsert sammen med de utvalgte unge talentene i Fundacion Frax 30. mars kl. 19.30. 

– Jeg ønsker også å invitere alle til å lytte til deltakerne som ønsker å være med i konkurransen. Audisjoner vil foregå 27-29 mars på Forum Mare Nostrum i Alfaz del Pi. Alle audisjoner vil være åpne og gratis. 

Er det noen som ønsker å melde seg på audisjoner, kan man ta kontakt på email info@costafesta.com, og er man interessert i mer informasjon, kan man gå inn på nettsiden costafesta.com Billetter kan kjøpes på costafesta.com eller ved å ringe +34 636535144. Til konserten i Fundacion Frax kan man også kjøpe billetter hos Pavarotti og Ask & Embla i Albir. 

Det vil også bli en unik konsert i Torrevieja med jurymedlemmene, og hvor Arbenina vil opptre. Den finner sted i Musikkpalasset 28. mars kl. 19.30.
– Det vil bli en stor musikkopplevelse, lover sopranen.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no