Østfold flyttebyrå

 • Erotisk kunst har blitt månedens store snakkis Skulpturene til kunstneren Antoni Miró har fått mye kritikk, men disse damene likte det de så.
 • Erotisk kunst har blitt månedens store snakkis
  Det er mange forskjellige skulpturer plassert langs strandpromenaden i Altea...
 • Erotisk kunst har blitt månedens store snakkis
  ...alle vekker like mye oppmerksomhet.
 • Erotisk kunst har blitt månedens store snakkis

Erotisk kunst har blitt månedens store snakkis

Metallskulpturer av gresk erindring med seksuelle scener, signert kunstneren Antoni Miró fra Alcoy, har fått mye oppmerksomhet.

ALTEA

Så fort den erotiske kunsten var på plass på strandpromenaden ved L'Espigó, startet diskusjonene. Noen synes skulpturene er usmakelige, og enda flere mener den er plassert på feil sted hvor både barn og ungdom kan se den. 

Da Vikingposten besøkte utstillingen var det mange nysgjerrige som gikk bort til skulpturene for å ta en nærmere titt. Deriblant en gruppe hollandske damer som fikk seg en god latter. 

– Jeg er kanskje litt for moderne, spøker en dame i syttiårene. Jeg skjønner ikke den negative kritikken, dette er jo kunst og jeg synes den er fin! Er jo litt spennende å se på, og jeg skjønner at den vekker mye oppmerksomhet. Om de som går forbi ikke liker den, kan de jo bare gå kikke bort.

– Jeg synes også at dette er spennende kunst, sier en annen dame i gruppen. Og her blir den i hvert fall sett. Men jeg kan forstå at noen blir kritisk til at barn skal se dette. Det kan bli litt for mye for de små!

Trine Normann, som selv er kunstner og som bor i Albir deler av året, har bare sett bilder av kunsten så langt, men planlegger å besøke utstillingen så fort hun kan. 

Sett denne? - Ikke ta helsen min fra meg

– Det er første gang jeg ser kunst fra Antoni Miro, sier kunstneren til Vikingposten. Det jeg synes er veldig bra er at kunsten engasjerer folk. Da treffer den et sted i sjelen vår. Kunst engasjerer kanskje ekstra når det har med det erotiske eller sex å gjøre. Et vanskelig og pirrende tema som har en hårfin balansegang i seg. Det er ikke så mye som skal til før det tipper over og blir vulgært. Det synes ikke jeg disse figurene gjør. Tvert imot, jeg synes de er vakre og interessante.

Hun synes også at valg av utstillingsplass er spennende.

– Men det kommer jo fra noen som har levd en stund. Det er mulig en småbarnsfamilie ville funnet seg et annet badested. Så kanskje mor og far tar seg en kveldstur til vakre Altea og ser på kunst etter småbarna har lagt seg. Jeg kan ikke snakke for andre enn meg selv, men når det gjelder ungdom tror jeg ikke de blir så veldig utfordret i dette. Erotikk og sex er jo veldig vakkert når det blir forvaltet i kjærlighet og respekt. Jeg tar meg nok en tur til Altea på kunstpromenaden til uka!

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no