Østfold flyttebyrå

 • Feirer 30 år med godt naboskap Flere av naboene i urbanisasjonen har vært med i alle de 30 årene de har arrangert sine uformelle fredagsmøter.
 • Feirer 30 år med godt naboskap
  Sven-Inge Svensson har bodd i urbanisasjonen på San Luis i 15 år. Han ser frem mot festmiddagen fredag, da møtes vennegjengen og naboene på restaurante Campo Bello.

Feirer 30 år med godt naboskap

I Torrevieja.

 

TORREVIEJA

I hele 30 år har de holdt «gårdsmøte» med mat og drikke hver fredag på San Luis i Torrevieja. Førstkommende fredag feires det lange vennskapet med stor festmiddag på restaurante Campo Bello på La Siesta.

Urbanisasjonen på San Luis ble oppført i 1989, siden har naboer i urbanisasjonen møtt hverandre hver fredag for hygge og samhold.

– Dette er ingen formell klubb eller organisasjon. Vi møtes kun for hyggens skyld, og da passer vi på å spise og drikke samtidig, forteller Sven-Inge Svensson. Han har holdt til på San Luis i 15 år.

Widar Lundström og kona Inger har holdt til på La Siesta helt siden starten for 30 år siden. Informasjon om Costa Blanca fikk ekteparet under en boligmesse i Vâsterås tilbake i 1989.

– Årene har gått fort, slår Widar Lundström fast. Det var verken internett eller noe særlig informasjon om Costa Blanca den gangen. Det var lite utbygd her, men når de først satte i gang gikk det fort, mimrer Lundström. Det er vår felles interesse for området som har gjort oss til en stor familie som møtes da hver uke.

Så hver fredag er det mellom 25-30 naboer som har med egen mat og drikke. 

– Det varierer litt i antall som er her og kan møte, men det er alltid noen som stiller her ved vår faste plass i lunden. Det er en avdød nabo som har murt opp og flislagt bordet vi sitter ved. Her trives vi veldig godt, sier Sven-Inge Svensson.

– Det eneste vi kan klage på er kommunen som det ikke ser ut som bryr seg om vedlikeholdet her. Vi mangler asfalterte veier og opprydding generelt, avslutter Svensson.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no