Østfold flyttebyrå

 • Feirer alltid 17. mai i Spania i bunad Erna Johanne Marøen har feiret 17. mai i Alfaz i mange år, alltid i bunad.
 • Feirer alltid 17. mai i Spania i bunad
  Et hav av nordmenn dukket opp for å feire nasjonaldagen.
 • Feirer alltid 17. mai i Spania i bunad
  Sigrunn Simonsen (t.v.), Brit Johannesen, Knut Simonsen og Jan Johannesen synes det er mye bedre å feire 17. mai i Spania enn hjemme i Norge.
 • Feirer alltid 17. mai i Spania i bunad
  Manuel Caro Gamero synes også det er stas med 17. mai i Alfaz del Pi, og kommer hvert år for å se på barnetoget.

Feirer alltid 17. mai i Spania i bunad

Et hav av glade nordmenn møtte opp for å feire 17. mai på en av årets hittil varmeste dager  - se flere bilder her. 

ALFAZ DEL PI

På tross av varmen, er det likevel mange som dukker opp i bunad. To av dem er Liv Storeide og Erna Johanne Marøen, som har funnet seg gode plasser til gudstjenesten på Kirkeplassen. 

– Det blir ikke noen ordentlig 17. mai uten den, smiler Storeide. Men bunaden er jo laget av naturlig ull og bomull, så man kjenner ikke på varmen så altfor mye. Jeg måtte stå opp ekstra tidlig for å få alt utstyret på plass. Å ta på seg en hel bunad tar litt tid!

– Jeg har alltid på meg bunad på denne dagen, legger Marøen til. Jeg elsker å feire nasjonaldagen i Spania, det er så flott med alle de glade menneskene og de flotte norske flaggene. Jeg skal få med meg absolutt alt i dag. Så fort vi er ferdige her i Alfaz, tar jeg turen til Solgården for å høre på talene der. 

Utenfor Rådhuset står ordføreren Vicente Arques klar for å feire den store dagen. 

– Ja, nå er vi klare, alt er godt forberedt og vi regner med nok en flott 17. mai her i Alfaz. Denne dagen er viktig for oss her i kommunen, og det gjelder ikke bare nordmenn. Jeg tror at også mange spanjoler synes det er gøy at nordmenn feirer nasjonaldagen sin i så stor grad som de gjør. 

Der tar han ikke feil, for noen meter lengre ned, roper en spanjol på Vikingposten. 

– Gratulerer med dagen! Jeg kommer alltid hit på 17. mai og setter meg ned på en café for å se på toget. Nordmenn setter farge på byen vår, og det gjelder ikke bare på 17. mai. Og hva hadde denne byen vært uten dere? Albir er så flott mye takket være nordmenn. De gir oss spanjoler et mye bedre liv, for de legger igjen mye penger her og det skaper arbeidsplasser. Jeg håper dette vil fortsette i mange år fremover! 

Når barnetoget starter, stiller barna seg lydig på plass. Når toget begynner å røre på seg, går flaggene i været og mange hundre mennesker roper hipp hipp hurra. 

– Å feire nasjonaldagen vår i Spania er noe helt spesielt, sier Brit Johannesen. Det er mye mer ekte her enn i Norge. Vi har feiret dagen i Alfaz flere ganger før. Det er så flott når man kommer ut på gaten og ser alle flaggene og de flotte bunadene. Man kan ikke bli noe annet enn glad. 

Da toget endelig kommer frem til Casa de Cultura, er det lederen i festkomiteen, Gunn Kristin Langseth, som skal ønske alle velkommen. 

– Jeg er skikkelig nervøs, og skal jeg være helt ærlig, er dette noe jeg har gruet meg til, bare fordi jeg må tale også på spansk.  Men jeg er jo godt forberedt, så håper det går bra.

Og det gjør det, selvfølgelig. Applausen er stor når hun er ferdig. Flere taler følger, før turen går til Den norske klubben Costa Blanca. 

– Jeg gleder meg til is og brus, smiler lille Marciela Fjeldberg Elshaug. Nå begynner det å bli veldig varmt, og jeg er tørst! Og jeg gleder meg til å leke med de andre barna. Jeg synes 17. mai er veldig gøy her i Spania.

 

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Salsa for alle aldre

Han heter Alexis Creach, er ekte cubaner og stråler av rytme og energi. Nå har han startet nybegynnerkurs i cubansk Salsa.

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no