Østfold flyttebyrå

 • Feirer jul for siste gang i sitt spanske hjem Jorid Skinnehaugen Myhre stortrives i Spania, men ser samtidig frem til et nytt kapittel i Norge. Nå gleder hun seg til nok en jul i Spania sammen med familien.

Feirer jul for siste gang i sitt spanske hjem

Jorid Skinnehaugen Myhre ser frem til å fortsette livet i Norge etter fem år i stillingen som rektor ved Den norske skole Costa Blanca.

LA NUCIA

Rektoren tar imot Vikingposten hjemme hos seg. Huset ble kjøpt da hun og mannen bosatte seg på Costa Blanca i 2015. Eiendommen er usedvanlig vakker, og bedre utsikt skal man lete lenge etter.

– Vi trives veldig godt her, og det er litt trist å tenke på at vi skal forlate huset om ikke så altfor lenge, smiler Skinnehaugen Myhre litt vemodig.  Vi kjøpte huset halvferdig og har lagt ned mye arbeid i det. Det er jo litt stort for bare meg og mannen min, men vi ville ha nok plass til å ta imot barna våre når de kom på besøk. De er alle voksne nå, og bor i Norge. Men de har vært her en del siden vi kom til Spania.

I år feirer familien jul i Spania for siste gang, i hvert fall i eget hjem.

– Vi har faktisk feiret jul i Spania hvert eneste år siden vi kom hit. Jeg elsker å feire denne høytiden her. Det blir så annerledes enn i Norge. Alt er mye roligere, det er mindre stress og man gjør egentlig bare det man har lyst til. Og man får masse tid sammen med familien. Når barna kommer hit, vil de helst være sammen med oss om vi er hjemme eller drar ut, og det setter vi veldig stor pris på.

Selve julaften blir det en typisk norsk feiring med norsk mat.

– Ellers spiser vi mye spansk mat her i huset. Det er mannen min som tar seg av matlagingen, og han er flink til å lage gode tapas.  Det er så mye vi liker med den spanske kulturen som vi vil savne. Spanjoler er så hyggelige, og tar gjerne en liten samtale hvor enn man møter dem. De hilser alltid og kaller deg «guapa» og «bonita». I begynnelsen overrasket dette meg i stor grad. Det blir jo litt unorsk. 

Jobben som rektor ved skolen kommer hun også til å savne. 
– Jeg har møtt så mange gode og dyktige mennesker gjennom jobben, og kunne ha imøtekommet styrets ønske om å fortsette. Jeg skrev en femårskontrakt med skolen, derfor var det naturlig for meg og mannen min å sette oss ned og prate om vi ønsket å ta noen år til i Spania eller ikke. Vi fant ut at om vi skulle finne et nytt hjem og nye jobber i Norge, var det nok viktig å ta steget nå. Vi blir jo ikke yngre med årene. Men vi kommer til å savne Spania, og det vil bli vemodig å gi fra oss nøklene til det som har vært et kjært hjem når huset blir solgt.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no