Østfold flyttebyrå

 • Feiret Delso med flamencoshow  Mange møtte opp for å feire kunstneren Pedro Delso på Museo Delso, hvor de fikk oppleve et flamencoshow de sent vil glemme.
 • Feiret Delso med flamencoshow 
  Signe Delso ble veldig rørt da hun så hvor mange hadde møtt opp på den store dagen.
 • Feiret Delso med flamencoshow 
  Vigdis Undelstad har vært på Museo Delso mange ganger tidligere, og syntes det var flott å se at det var så mye liv der lørdag.

Feiret Delso med flamencoshow 

Den avdøde kunstneren Pedro Delso har vært mye i vinden i det siste, noe som ble markert med en ordentlig feiring på Museo Delso.

ALFAZ DEL PI

Vikingposten dukker opp nesten en halvtime før begivenheten starter, likevel er det nesten umulig å parkere på den store eiendommen Museo Delso står på. Ved inngangen står en av de frivillige og tar imot billetter. Det er Synnøve Gepperud, som kan fortelle det vil bli trangt om plassen under konserten også. 

– Over 80 stykker har meldt seg på forhånd, og flere har kjøpt billett her ved inngangen, sier hun. Det er stor plass der nede, men likevel tror jeg det vil bli veldig fullt. Det hadde blitt spådd regn i dag, så vi måtte flytte konserten innendørs, og der er det jo plass til langt færre. 

Noen meter lengre ned står selveste Signe Delso, som denne uken har vært en stor protagonist under Spansk-Norske Dager, hvor hennes ektemann Pedro Delso ble hyllet.

– Velkommen og takk for besøket, smiler hun varmt til Vikingposten.  Det er hyggelig at så mange har funnet veien hit i dag for å feire kunsten til mannen min. Det ser virkelig ut til å bli en fin dag, på tross av regn og endring i programmet i siste øyeblikk. 

Litt senere har nesten alle tatt plass i keramikkverkstedet til Pedro Delso, og det er smekkfullt. Signe ser seg rundt, og er tydeligvis rørt. 
– Det er så deilig å se så mye liv og røre igjen her på Museo Delso, sier hun. Dette hadde Pedro likt. Det er nesten som om han er her, og nyter alt som skjer i fulle drag. 

Hun stiller seg foran publikum, som gjerne vil høre litt mer om Pedro Delso og hvordan museet ble til. 

– Året var 1976 og Pedro ville at vi skulle kjøpe denne eiendommen for å lage et kultursenter, opplyser Signe. Vi hadde på den tiden hatt en utstilling med maleriene hans i Altea, og alt ble solgt under åpningen. Det åpnet mange nye dører for oss. En dag kom han hjem og ville ha meg med på en liten kjøretur. Da kjørte vi hit opp i åsen. På den tiden var det bare en fjelltopp med masse skog, og området så litt mistrøstig ut ved første øyekast, men Pedro så selvsagt et hav av muligheter. 

Etter talen er det klart for kveldens store høydepunkt; et ekte flamencoshow. Lidenskapelig gitarspill fyller salen, og sangeren klapper takten med hendene og lar den følelsesladde stemmen hans vibrere i luften. Inn kommer danserinnen som plasserer beina godt på gulvet før hun hever den ene armen helt opp i den karakteristiske flamencoposisjonen og starter å danse. Applausen er overveldende da showet kommer til sin ende.  

– Dette var bare helt fantastisk, sier Vigdis Undelstad fornøyd. Talen til Signe, flamencoshowet og ikke minst den flotte kunsten på veggene gjorde stort inntrykk. Jeg synes det er flott at så mange flere nordmenn har oppdaget kunsten til Pedro Delso. Han er en vidunderlig kunstner og et kjent navn i Spania. Det er gøy å se at dette stedet har kommet til live igjen, og at det er så mange besøkende. Jeg anbefaler alle å ta turen opp hit.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no