Østfold flyttebyrå

 • Fikk gave de håper aldri blir brukt Her overrekker Christian Lindal (t.v.) fra Lindal Assuranse hjertestarteren til QTPs Arne Løvold på vegne av If Trygghetsfond.

Fikk gave de håper aldri blir brukt

Tennisklubben i Quesada, QTP, har nesten 100 norske medlemmer i alle aldre, og har derfor lenge sett nødvendigheten med en hjertestarter.

QUESADA

Nå har de endelig fått tildelt en fra If Trygghetsfond.

 – Vi har snakket om det en god stund. Først tenkte vi å få med våre sponsorer på et spleiselag, men siden Christian Lindal kom på banen, behøvde vi ikke det, sier Arve Løvold, som er leder for tennisklubben.

Christian Lindal er daglig leder for Lindal Assuranse, som er Ifs lokale agent i Torrevieja. Han søkte om hjertestarter på vegne av tennisklubben. Trygghetsfondet deler ut 50.000 kroner månedlig til skadeforebyggende eller skadereduserende tiltak i nærmiljøet. Støtten gis til foreninger, organisasjoner, klubber og lignende.
– Vi fikk ja med en gang, sier Løvold og smiler bredt. Vi i klubben er jo en slags familie. Å få en hjertestarter betyr veldig mye for oss, og jeg håper den aldri blir brukt.

– Vi får svært mange og svært gode søknader til Trygghetsfondet, og det er sterk konkurranse om midlene hver måned. Vi har sterkt fokus på hjertestartere, da vi ser det kan betyr liv eller død. Hjertestans kan skje hvem som helst, og hvor som helst. Bare i Norge blir over 5.000 mennesker rammet av hjertestans årlig, sier Emma Elisabeth Vennesland, assisterende informasjonsdirektør i If Skadeforsikring, i en pressemelding.

Lindal delte ut hjertestarteren på vegne av If forrige torsdag. Han synes det er kjempeflott at de godkjente søknaden, men hjertestarter skulle det bli uansett.
– Jeg ville være med å sponse noe fornuftig, og denne klubben betyr mye for mange. Klubben er åpen for alle, og har en engasjert leder som ånder og lever for den, sier Christian Lindal.

– Det er en ekstra trygghet med hjertestarter, og den kan være med på å spare liv. Muligheten for å overleve hjertestans øker betydelig ved rask start av førstehjelp (hjerte/lunge redning), og bruk av en hjertestarter. Det er en god sikkerhet for alle oss som benytter tennisklubben å ha hjertestarter tilgjengelig her.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no