Østfold flyttebyrå

 • Fikk ikke chikungunya-viruset på Costa Blanca

Fikk ikke chikungunya-viruset på Costa Blanca

Islandske turister ble feildiagnostisert.

ALICANTE

De tre islandske turistene som besøkte Alicante by mellom 17. og 31. mai i år, ble ikke smittet med chikungunya slik tidligere meldt, skriver Informacion.

Det var 12. juni at det ble slått alarm etter at man på Island mente de tre, som er i samme familie, hadde blitt smittet av viruset.

Nå sier sjefen for epidemiologi i Islands helsedepartement, Thorolfur Gudnason, at diagnosen var feil. Han sier videre at den «uheldige hendelsen» skyldes «en feil hos laboratoriet». 

De tre ble diagnostisert med virussykdommen som overføres av tigermygg, etter at de hadde fått feber, utslett og leddsmerter.

Chikungunya-feber er en virussykdom som overføres av mygg, hovedsakelig av Aedes-slekten. Sykdommen karakteriseres av plutselige utbrudd av feber, frysninger, leddsmerter, hodepine og eller alvorlig artralgi, som hovedsakelig påvirker håndledd, knær ankler og andre ledd.

Sykdommen varer vanligvis mellom syv og ti dager selv om smerten og stivheten i leddene kan vare lenger. Det vanligste er at sykdommen går over uten videre plager.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no