Østfold flyttebyrå

 • Fikk norsk hjelp da landsbyen druknet i flommen Linda Haugsdal har stått på sent og tidlig for å hjelpe så mange som mulig etter de mistet alt i flommen i september.
 • Fikk norsk hjelp da landsbyen druknet i flommen
  Den lille landsbyen med cirka 200 hus, El Saladar, ble helt oversvømt under uværet i september. Nå pågår det reperasjoner i mange av boligene.
 • Fikk norsk hjelp da landsbyen druknet i flommen
  Det engelske søskenparet Sammy Murray og Ryan Smith bor selv i El Saladar og ble hardt rammet av flommen. De har koorordinert hjelpen til innbyggerne sammen med Linda Haugsdal (t.v.) under de siste ukene.
 • Fikk norsk hjelp da landsbyen druknet i flommen
  Linda Haugsdal (t.h.) og Sammy Murray kunne komme med gode nyheter til Maria tirsdag. Nå har hun fått ny seng og nye vinduer og ny dør vil bli satt inn en av de nærmeste dagene.

Fikk norsk hjelp da landsbyen druknet i flommen

Under uværet i september feide elven Segura gjennom gatene til den lille landsbyen El Saladar med 200 hus og rammet landsbybeboerne hardt.

EL SALADAR/ALMORADI

Alle hus ble oversvømt da slusene til elvene Segura ble åpnet for å lette på trykket til elven under flommen. Det ble skjebnesvangert for den lille landsbyen som ligger like ved Almoradi.

Linda Haugsdal (45) og familien bor i Quesada, men var i Valencia under uværet i september.

– Da jeg kom hjem til Quesada var uværet over og solen skinte. Men jeg lurte da på hvordan hadde gått med alle de vi så i mediene som var rammet. Etter en kort tur i flomutsatte områdene var jeg klar på at jeg måtte hjelpe til. Og nå ser vi kanskje enden på syv uker med iherdig innsats for å hjelpe beboerne i El Saladar tilbake i husene sine. I den lille landsbyen er alle rammet. De har mistet stort sett alt, forteller Linda Haugsdal.

Hun fortsetter:

– Jeg klarer bare ikke å sitte hjemme å vite at disse menneskene trenger hjelp uten å gjøre noe. Heldigvis har jeg hatt med meg noen gode venner på laget. Sammen har vi kjørt utallige turer med klær og møbler. Like etter uværet fikk jeg samlet inn donasjoner slik at jeg fikk reist ut til landsbyen med myggspray. Det var en invasjon av mygg etter flommen. 

Fortsatt er manglene i husene mange og flere hus er ubeboelige på grunn av fuktighet og mugg.

– Tirsdag fikk vi kontakt med «Help Vega Baja», de har fått inn flere tusen euro gjennom donasjoner og står klare til å betale for blant annet dører og vinduer. Målet er at det skal være på plass før jul. Men vi trenger fortsatt frivillige til å montere vinduer og dører og å installere kjøkken. Og vi trenger sjåfører. Skal vi kunne fortsette å hente møbler, dører og vinduer må vi ha penger til å betale sjåførene. Og vi kan bare bruke pengene mot faktura med IVA. 

– Det var en gledens dag når «Help Vega Baja» kom tirsdag. En av de mange eldre i byen, Maria, begynte å gråte når vi fortalte at alle vegger skal fikses og hun får nye dører og ovn. Nå som det er blitt mye kjøligere må de ha dører som holder på varmen inne. Nå blåser vinden rett gjennom huset. Ny seng fikk hun også i dag, sier Linda Haugsdal og smiler.

Hun har en siste bønn.

– Er det noen som har et lager som kan disponeres hadde det vært det flott. Lokalene vi har fått disponere i Almoradi får vi kun benytte 14 dager fremover og vi har mye som det tar tid å få levert ut til de som trenger det. Jeg må legge til at mange nordmenn har vært fantastiske. Vi setter uendelig pris på all hjelp vi kan få, og hadde det ikke vært for alle de som har bidratt, ville ikke dette gått.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no