Østfold flyttebyrå

 • Fikk papegøye på uventet besøk Geir Bornekessel har allerede postet innlegg om papegøyen på ulike Facebook-sider. Nå håper han på å nå ut til eierne gjennom Vikingposten.

Fikk papegøye på uventet besøk

Geir og Turid Bornekessel fikk sist onsdag besøk av en tam papegøye. Nå leter de etter eierne.

ORIHUELA COSTA

Ekteparet satt ute og snakket da en papegøye landet på takterrassen over. De så med en gang at det ikke var en villfugl, så Turid gikk opp for å bære den ned.
– Han var så sliten da jeg plukket han opp, for han strittet ikke i mot i det hele tatt. Jeg tror han hadde vært ute en stund, sier Turid.
– Jeg hadde ikke hjerte til å la han være. Tamme fugler har vanskelig for å finne mat på egenhånd, så vi puttet han i hundeburet til Cato og dro for å kjøpe mat. Han drakk og spiste en time etterpå, forteller Geir.

Neste dag kjøpte paret et fuglebur, og like etter dro de til dyrlegen. Han kunne fortelle at papegøyen er av arten sorthodet caike og stammer fra Senegal. Det er vanskelig å si noe om alderen, men på grunn av gulfargen i øynene dens, er det mest sannsynlig en voksen fugl.

Trenger du leiebil i Spania eller Skandinavia? Sjekk ut alle mulighetene her - gratis norsk servicetelefon + prisgaranti

De har gitt han navnet Pedro, men om det er en hannfugl er ikke godt å vite.
– Man må visst ta DNA-prøve for å finne ut kjønnet. Det kan ta flere uker å få svar, forklarer Geir.

Ekteparet har fått vite at papegøyen er verdt mellom 300 og 400 euro. Dette kan føre til at mange melder seg. Heldigvis er han merket, så de rettmessige eierne burde ha de riktige papirene.

– Vi vil ikke at noen sier at de eier han for så å selge han videre. Vi har sagt i fra på politistasjonen at vi har funnet en papegøye, men vi må ha han i 2-3 uker på grunn av rettsprosessen. Da trenger vi nok et større bur, for det han er i nå er litt for lite. Håper at noen melder seg snart, for ellers må vi gi han til veterinærklinikken Mobydick i Pilar de la Horadada. Vi skulle gjerne ha beholdt Pedro selv. Han er en rolig og tillitsfull fugl, men vi har rett og slett ikke plass i leiligheten.

Fra før har Turid og Geir hunden Cato, den har også lagt sin elsk på papegøyen.
– Cato er ved hans side hele tiden og passer på. Det er nesten som om han tror at det er valpen hans, avslutter Trude med et smil.

Hvis du eller noen du kjenner savner en papegøye, vennligst ta kontakt med Vikingposten.

 

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no