Østfold flyttebyrå

 • Fiskelandsbyen alle elsker Denia kan skryte av flotte strender, gode restauranter og en hel rekke interessante aktiviteter for folk i alle aldre.
 • Fiskelandsbyen alle elsker
  Denia er full av interessante kroker og hjørner som man oppdager når man spaserer gjennom den sjarmerende gamlebyen.
 • Fiskelandsbyen alle elsker
  I gamlebyen ligger tapasbarene på rekke og rad, her finner man også et par meget koselige hoteller. 
 • Fiskelandsbyen alle elsker
  Henry Kalsheim kom til Denia i 2009, og falt umiddelbart for denne sjarmerende fiskelandsbyen.

Fiskelandsbyen alle elsker

Denia blir stadig mer populær blant nordmenn som ønsker å finne sitt paradis under den spanske solen.

DENIA

For selv om byen tiltrekker folk fra hele verden, har den beholdt sin spanske sjarm.

På oppfordring av flere lesere, deriblant Henry Kalsheim som for anledningen har stilt opp som guide, tar Vikingposten turen til Marina Alta sin hovedstad helt nord i Alicante-provinsen. Det er den sjarmerende gamlebyen som står på agendaen. 

– Det er morsomt å se at stadig flere nordmenn finner veien hit. Denia er en fantastisk flott by som har absolutt alt man kan ønske seg i tillegg til at den er en rolig og trygg by. Her finner man gode strender, et hav av aktiviteter, meget god mat - og til og med et spennende natteliv for dem som ønsker det. 

Kalsheim kan fortelle at han først kom til Denia på besøk i 2001. Frem til da hadde han reist mye og bodd i flere forskjellige land.

– Møtet mitt med Denia kan beskrives som kjærlighet ved første blikk. Jeg hadde på forhånd reist rundt langs kysten i Spania på oppdrag fra Stavanger kommune som hadde planer om å starte et rekonvalesenthjem for eldre i Spania. Jeg fant ut at Denia var det flotteste stedet på hele den spanske kysten. Jeg ble etter hvert så fascinert av byen at jeg bestemte meg for å flytte hit. Jeg elsker den kosmopolitiske atmosfæren byen tilbyr, samtidig som at den er så spansk.

Turen går fra bar til bar langs hovedgaten i gamlebyen, hvor det nytes gode tapas. Er det noe Denia er kjent for, så er det for sitt utsøkte kulinariske tilbud.

– Man velge og vrake mellom gode restauranter. Det er mange kjente restauranter her. Denia var jo opprinnelig en gammel fiskelandsby, og er spesielt kjent for sin gode fisk og den røde reken. Alt er fisket her i området og kommer rett fra havnen. Jeg anbefaler Paix & Brases, El Pegoli og Mena.

Før turen avslutter, ønsker Kalsheim å vise Vikingposten et litt annerledes hotell. Stedet er som tatt fra et eventyr.
– Det finnes flere slike steder i Denia. Man får ofte inntrykk at man reiser tilbake i tiden eller at tiden stopper. Mye av den originale arkitekturen og dekoren består. 

Kalsheim må videre på jobb, men minner om at det er mye mer å se i byen.

– Man må besøke den gamle borgen og få med seg matmarkedet som man finner midt i sentrum på fredager. Og man må så absolutt ta seg en tur til stranden. Denia har noen av de vakreste strendene i hele Spania. Uansett hvilken strand man drar til, så vil man bli fornøyd! Jeg kunne ha ramset opp mange navn, men blant mine favoritter er Playa Deveses og Playa Molins.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no