Østfold flyttebyrå

 • – Flott med et tiltak som dette Paco Montañés og Rita Ringdal fra Spaniahundene er nesten alltid å finne på hundefestivalen, som finner sted i Albir hvert år.
 • – Flott med et tiltak som dette
  Det så ut som om omplasseringshunden Jano var klar over at han endelig hadde fått et nytt hjem, for hunden gliste fra øre til øre. Her er den sammen med Camilla Antonsen.

– Flott med et tiltak som dette

Over 1000 på populær hundefestival.

ALBIR

Over 1000 dyreglade mennesker møtte opp da kommunen arrangerte festival for adopsjon av dyr. Spaniahundene var til stede sammen med 12 andre organisasjoner som hjelper omplasseringsdyr å finne et nytt hjem. 

Begivenheten startet klokken 10:00, en time før Vikingposten ankommer parken hvor det allerede er hundrevis av mennesker på plass. Det er mange forskjellige aktiviteter man kan være med på, som konkurranse for den vakreste blandingshunden og hundetrening, i tillegg til at man kan få informasjon om adopsjon eller rett og slett adoptere en hund på stedet. 

– Vi har med ting vi selger for å få inn litt penger til arbeidet vi gjør, og to hunder som har ventet på et nytt hjem siden august i fjor, sier Rita Ringdal fra Spaniahundene. Vi har solgt lite, men det gjør ingenting. Det viktigste er at det kom en familie som ville adoptere Jano, som er minstemannen vi har med i dag. De har bare gått for å hente papirer og penger til adopsjonen og det er nok like før de kommer tilbake. Man skulle tro at Jano visste han endelig har fått en familie, se som han gliser.

Sammen med Ringdal står hennes mann Paco Montañés og Camilla Antonsen. Sistnevnte jobber som frivillig for Spaniahundene og synes det er flott å kunne være til nytte.

– Jeg elsker dyr, spesielt hunder. Jeg hadde hørt om Spaniahundene og Rita, men da jeg en dag gikk til Costa Blanca Klinikken som Paco driver og skulle ha et møte med han og Rita om mine markedsføringsservicer online, hadde jeg ikke peiling på at det var snakk om den samme Rita. Jeg tilbød henne min hjelp umiddelbart, og ble med henne opp til det stedet hvor hun har omplasseringshunder i La Nucia samme dag. Det er trist at så mange forlater sine dyr på gaten, og det er flott å se at det blir satt i gang tiltak som dette. 

Familien som skal adoptere Jano kommer tilbake. De er i fyr og flamme og kan ikke vente med å få med seg sitt nye familiemedlem hjem. Ikke så lenge etterpå rusler Jano og hans nye familie vekk fra standen til Spaniahundene, hvor Ringdal ser etter dem. 

– Det er alltid blandede følelser når en av hundene ”forlater” oss. Samtidig kan jeg si at vi på hundens vegne er overlykkelig for at den endelig skal komme til et hjem. Det som er det aller beste er at om jeg møter hundene igjen etter flere år, virker det faktisk som om de kjenner meg igjen. Det har skjedd ved flere anledninger og da får jeg en fantastisk følelse.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no