Østfold flyttebyrå

 • Forbereder ny, stor konsert In Harmony kammerkor og Mediterranean Symphony Orchestra dirigert av Nigel Hopkins. Bildet er fra en lignende konsert i mai i fjor.
 • Forbereder ny, stor konsert
  Nigel Hopkins er vant til fulle hus når han dirigerer og opptrer, men han savner flere skandinavere blant publikummet.

Forbereder ny, stor konsert

Nigel Hopkins har i over 50 år jobbet som sanger, sanglærer og dirigent. 

ORIHUELA COSTA

Fredag 5. mai kl. 20.00 er det duket for konserten: John Rutter Requiem i Centro Ecumenico, og Hopkins har med seg de beste fra In Harmony kammerkor og solister fra Mediterranean Symphony Orchestra.

Konserten arrangerer han selv, og du finner ikke mange som brenner for musikken like mye som det han gjør.
– Musikk er hele livet mitt, min lidenskap og hobby. Ingenting annet interesserer meg så mye. Jeg dro jo egentlig til Spania for å leve ut pensjonisttilværelsen, men musikken tok som vanlig over, sier Hopkins.

Han ble introdusert for den ganske så tilfeldig. Han vokste opp i fattige kår i England og var den eneste musikalske i sin familie.

– Jeg var 10 år gammel og spilte fotball i gata. Noen nabogutter kom bort til meg og sa at de skulle på kirkekonsert. Jeg spurte foreldrene mine om jeg kunne få bli med. Det var en fantastisk konsert. Jeg fikk blod på tann og meldte meg inn i koret. Resten er historie, forteller han.

Gjør som 21.000 andre - følg oss på Facebook og få nyhetene direkte på din side

Hopkins har en naturgave som få. Han har fotografisk hukommelse, og dette førte til at han ble ganske så suksessfull og ettertraktet i sin bransje. Nå er han pensjonist, men musikk er en like stor del av livet hans. Han arrangerer konserter på Costa Blanca flere ganger i året og kommer til å holde på så lenge han lever. Nå gleder han seg til kirkekonserten 5.mai.

– John Rutter er uten tvil den beste komponisten som fremdeles lever. Hans rekviem er et mesterverk. Det kommer til å bli en fabelaktig kveld. Har du aldri hørt John Rutter Requiem før vil du bli positivt overrasket. Det vil også bli musikk av J.S. Bach, Fauré, Howard Goodall og flere. Det er 35 sangere i koret, men med den nydelige akustikken som kirken har, vil det høres utrolig mektig ut, avslutter han med et smil.

Centro Ecumenico ligger i calle Diamante på La Zenia. Billettprisen er 12 euro og kan kjøpes i La Ponderosa i begynnelsen av Carretera Villamartin, like ovenfor Restaurante Alejandros.


Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no