Østfold flyttebyrå

 • Fra drømmehus til mareritt Ann Lisbeth B. Andersen ble helt fortvilet da hun oppdaget all muggen som grodde under og langs vinduene på soverommet og på badet. Hun har også vært plaget med kakkelakker i hele huset.
 • Fra drømmehus til mareritt
  Andersen og kameraten Tor Dahl ble overrasket da eieren av huset mente det var Andersen sin egen skyld at det hadde kommet mugg i huset siden hun hadde brukt en gassovn til å varme opp huset i stedet for aircondition. 

Fra drømmehus til mareritt

Nå vil Ann Lisbeth advare andre.

ALBIR

Ann Lisbeth B. Andersen var lykkelig da hun fikk leie det som for henne var drømmeboligen. Kort tid etter at hun flyttet inn startet marerittet. 

Andersen har i flere år bodd i strandbyen på vinteren og trives kjempegodt. Gleden var stor da hun fikk leid et toetasjers rekkehus bare noen meter unna sentrum.
– Jeg skrev kontrakt og flyttet inn i fjor sommer, sier kvinnen. Da stod solen over huset hele dagen. Det var godt og varmt inne i huset, og det var deilig å sitte ute på terrassen. Huseieren virket også veldig grei, og sa jeg måtte ta kontakt når som helst om det oppstod noen problemer i huset. 

Bare noen dager etter at hun flyttet inn fikk hun problemer med vasken, så vaskemaskinen. Da hun ringte huseieren for å si fra, fikk hun i begynnelsen ikke noe svar. Andersen ventet på besøk og tok saken i egne hender og tilkalte en spansk ”handyman” som reparerte vaskemaskinen. 

– Da eieren endelig dukket opp ga jeg han regningen for reparasjonen, og da begynte han å kjefte og skrike uten like, jeg ble nesten skremt, forteller Andersen. 

Høsten og vinteren kom, og det ble plutselig veldig rått og kaldt i huset. Andersen skrudde på aircondition for å få varme i huset, men den lagde så mye bråk at hun bestemte seg for å bruke gassovnen som husverten hadde lagt igjen. 

– Det ble varmt i huset, men så oppdaget jeg at det grodde mugg under og opp langs vinduet på badet og på soverommet. Det ble verre og verre dag for dag, og om jeg prøvde å vaske det vekk kom det tilbake med en gang. Jeg kjente at jeg rett og slett ble dårlig av det -- jeg fikk plutselig mye hodepine og diaré – og tok jeg kontakt med husverten på nytt. Jeg ble mildt sagt overrasket da han mente det var min skyld fordi jeg hadde brukt gassovnen til å varme opp huset i stedet for aircondition-anlegget. 

Nå har Andersen fått nok og er i gang med å samle sammen sine saker for å flytte ut.

– Det har vært bare problemer hele tiden. Da jeg var i Norge noen måneder, og en venn av meg fikk bo i huset mot et par hundre euro i måneden, ble eieren fly forbannet selv om han i forkant hadde sagt at det var ikke noen problem om venner eller familie bodde i huset når jeg var i Norge. Dette har jeg vitne på. Jeg har også reagert på at jeg ikke fikk strømregningen i mitt navn slik at den kunne blitt trukket fra min spanske konto. Eieren kom og hentet pengene for strøm, og i begynnelsen ville han ikke engang vise meg regningene, som jeg syntes var vel høye i forhold til det jeg brukte av strøm. 

Hun legger til: 
– Jeg ønsker med dette å advare andre mot å leie dette huset som ligger i Cami de la Cantera, for det vil nok bli lagt ut på markedet igjen. Det går bare ikke an å behandle folk på denne måten.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no