Østfold flyttebyrå

 • Frisk med mat Elisabeth Borthen og de andre deltakerne koste seg på det nye kjøkkenet til Akinon Resort, hvor de lærte å sette ut i praksis det de hadde lært seg i teorien.
 • Frisk med mat
  Responsen var god da Dr.med. Sofie Hexeberg holdt livstilskurs på Akinon Resort forrige uke. Fra venstre, Anne Birte Lockert, Karina Ditlefsen, Sofie Hexeberg og Nina Midttveit.

Frisk med mat

Forrige uke ble det arrangert livsstilkurs på Akinon Resort, hvor legen Sofie Hexeberg ga deltakerne et innblikk i fordelene med en balansert lavkarbodiett.

LA NUCIA

Dr.med. Sofie Hexeberg er et kjent navn fra kostholdsdebatten og er forfatter av flere bestselgere om hvordan man blir frisk med lavkarbo. Hun driver egen klinikk, og har vært en flittig gjestespaltist i helsemagasinet «Vitenskap og fornuft».

– Det er veldig viktig å spise naturlig mat, og det er kort og godt det lavkarbo kosthold går ut på, sier legen til Vikingposten. Det er et kosthold med et redusert inntak av karbohydrater til fordel for et økt inntak av proteiner og fett. Man drikker for eksempel ikke skummet melk, men vanlig melk. Poenget er å ikke spise behandlet mat, ferdigprodukter og raffinerte råvarer, som sukker, fint mel osv. 

Hun og mannen, som arbeider med det samme, jobber under mottoet «Mat som medisin», som var et sentralt tema under kurset hun hadde forrige uke på Akinon Resort.

Les også: Nå kan du spise chips og potetgull med litt bedre samvittighet

– I dag får man medisiner for alt, men tar ikke tak i roten på problemet som mange ganger handler om at man må bytte livsstil. En viktig del av dette er kosthold. Om vi spiser det som er riktig for kroppen vår, kan vi forebygge og behandle mange livsstilsykdommer, som for eksempel diabetes eller betennelsessykdommer. 

Tidligere har legen gitt kurs flere steder på Costa Blanca, men det er første gang hun har en begivenhet som denne på Akinon Resort.

– Dette er et ypperlig sted for livsstilkurs, smiler hun. Det er så flott her, og nå har de jo også fått et nytt kjøkken hvor deltakerne kan få praktisk opplæring i hvordan de kan lage riktig mat. Dette er en viktig del av kurset. 

På kjøkkenet er deltakerne allerede i gang med å lage mat. Stemningen mellom damene og husets kokk, Miguel Andrés, er upåklagelig.

– Dette er veldig lærerikt, stråler Elisabeth Borthen. Vi har fått et spennende innblikk i forholdet mellom kosthold og helse, og nå som vi får satt det ut i livet så er det veldig morsomt. Mange av oss som deltar har jo fått en diagnose, og derfor er dette ekstra spennende og interessant.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no