Østfold flyttebyrå

 • Frykter at boliger skal rase Klippeveggene langs hele kysten er påvirket av erosjon, slår rapporten fra 2017 fast.

Frykter at boliger skal rase

Rasene over strandpromenaden i Cabo Roig rammer ikke bare gangveien langs kysten. I en rapport slås det fast at boliger i første linje ligger i områder som er utsatt for rasfare.

ORIHUELA COSTA

Det er PSOE i Orihuela som nå har tatt fram rapporten som var ferdig i mars i fjor, skriver Informacion. 

I rapporten heter det at det at man står overfor en situasjon som på mellomlang sikt representerer en potensiell høy risiko. Arbeidene med sikringstiltakene kostet noe over 180.000 euro, men ble kun utført i områder ved strandpromenaden og hvor det raste ut stein og jordmasser. 

Dette ble gjort for at man skulle kunne bruke denne delen av strandpromenaden. Etter det siste kraftige regnskyllet i forrige uke raste det igjen og selv om metallnettet holdt rasmassene samlet, ble det skjøvet ut på gangveien, som ble delvis sperret.

Trenger du leiebil i Spania eller Skandinavia? Gjør et søk her og finn din bil. Gratis servicetelefon

I rapporten slås det fast at et klippeveggene langs hele kysten er påvirket av erosjon. Dette medfører en risiko både for gående på strandpromenaden og boligene som ligger helt i første linje. 

I rapporten sies det at i noen tilfeller har boligeiere vært forutseende og gjort tiltak, som for eksempel å bygge støttemurer. 
«Men i andre tilfeller har vi sett at strukturen bokstavelig talt flyr, når den står på kalkholdige plater som ligger over hulrom», heter det. 

Etter raset i forrige uke har PSOE tatt fram rapporten igjen og spør hva byregjeringen vil gjøre. Bystyrerepresentant for PSOE, María García, sier at det i rapporten slås fast at metallnettene hjelper ved mindre ras, men at dette ikke er tilstrekkelig løsning på problemet.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no