Østfold flyttebyrå

 • Full fest med den eneste norske «penyan» i byen Mange møtte opp på festen Penya Valquirias arrangerte i forbindelse med årets fiesta i Alfaz del Pi.
 • Full fest med den eneste norske «penyan» i byen
  Tone Stangeland har vært medlem i penyaen siden 1996.
 • Full fest med den eneste norske «penyan» i byen
  Det var mange morsomme innslag under festen, som en ekte drag queen.
 • Full fest med den eneste norske «penyan» i byen
  Det store trekkplasteret på festen i år var populære DJ Doc Lello, som hadde kommet fra Norge for anledningen.

Full fest med den eneste norske «penyan» i byen

Det var full fest i lokalet til Penya Valquirias sist uke i forbindelse med byens årlige fiesta.

ALFAZ DEL PI

Den norske penyanen ble etablert i 1993 av en gjeng norske jenter. Tone Stangeland har vært medlem helt siden 1996. 

– Mange nordmenn lurer på hva en penya egentlig er, sier hun. Til opplysning er det en vennegjeng som går sammen om en felles pott som brukes til å leie et lokale og til å kjøpe inn drikke og litt mat for å være med å feire byens fiesta. Jeg er i dag det eneste medlemmet som er igjen av den originale besetningen. Etter hvert som årene gikk ble det tynnet ut i rekkene, så vi bestemte oss for å ta med menn også. Min mann har i år 15 års jubileum i penyaen. 

I løpet av året har penyaen flere møter for å planlegge hva de skal gjøre på de forskjellige begivenhetene under fiestaen, som for eksempel karnevalsopptoget.

– Det er viktig at vi stiller opp på alt som skjer, og det er ikke så rent lite som må gjøres. Vi fordeler jobben på medlemmene, og det er alltid noen frivillige som stiller opp. Ikke hvem som helst kan bli medlem i penyaen. Det er viktig at kjemien i gruppen stemmer og at de som blir med er utholdende. Det er mye hardt arbeid og lite søvn mens fiestaen pågår, så en må tåle at luntene kan være litt korte. Jeg og min mann bor i Bello Horizonte i La Nucia. Vi jobber begge offshore og har derfor mye fri, og kan bruke tid på penyaen.

På årets fest mangler det ingenting. Det står lekre og gode tapas overalt, i tillegg til drinker. Underholdning får man også.

– Tidligere år har vi hatt skikonkurranse, men i år fløy vi ned populære DJ Doc Lello fra Stavanger.  Det ble en fulltreffer! Ordføreren ba om å få låne ham til en annen begivenhet da han var innom tidligere i dag. 

Varemerket til den norske penyaen er utvilsomt ski og tequila.

– Vi introduserte spanjolene for brun tequila med appelsin og kanel istedenfor salt og sitron. Nå vil alle komme til oss å drikke det fra skien, som er en gammel slalåmski vi har laget om til shot-ski, smiler hun. 

Stangeland synes det er en stor ære å få være med på feiringen av fiestaen.

– Penyaen vår er blitt veldig godt mottatt og vi er populære blant spanjolene. De ser at vi er flinke til å bidra og at vi respekterer denne feiringen. Det er som sagt mye hardt arbeid bak alt dette, og det koster en del penger som medlemmene selv står for, men det er verdt hver en krone når vi ser hvor glade folk blir. 
 

 

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no