Østfold flyttebyrå

 • Går ut med toppkarakterer ved DNSCB i Alfaz del Pi 16 avgangselever i helsearbeiderfag ved DNSCB kan stolt reise tilbake til Norge for å fortsette sine studier etter endt videregående. Lærer Birgit Flaten (nr. tre fra venstre) er imponert over elevenes innsats.

Går ut med toppkarakterer ved DNSCB i Alfaz del Pi

Årets avgangselever går ut med karakterer langt over gjennomsnittet sammenlignet med norske skoler.

ALFAZ DEL PI

Lærer og kontaktlærer Birgit Flaten har jobbet som adjunkt i Norge siden 1987 og kom til Spania og DNSCB i 2009. 

– Jeg er imponert og stolt over de 16 elevene som har avlagt avgangseksamen med et snitt på 5.63. Det er helt unikt. Jeg har aldri hørt om et så høyt snitt i en klasse på eksamen, uansett fag, etter snart 30 år som adjunkt i videregående skole. Og det er heller ingen liten klasse som normalt kunne fått et bedre gjennomsnitt, sier Flaten til Vikingposten og understreker at den erfarne sensoren de har hatt fra Norge påpekte at hun aldri tildligere har gitt så gode vurderinger til eksamen.

Fikk du med deg denne? De tar over bokhandlene i Alfaz del Pi

Skolen har hatt tilbud om helse og oppvekstfag i over 10 år. Dette skoleåret har DNSCB 16 elever på Vg2 helsearbeiderfag som nå har avlagt avgangseksamen og 10 elever på Vg1 helse og oppvekstfag som ikke skal ha eksamen dette året. 

Hva tror du er årsaken til at resultatene har blitt så gode?
– Læreplanen det undervises i forhold til er den samme i Spania som i Norge. Ved eksamen vurderes elevene ut fra kompetansemålene som er satt i læreplanen. Undervisningsoppleggene vil variere fra skole til skole og fra lærer til lærer. Her ved DNSCB har vi gode rutiner for oppfølging av hver enkelt elev, sier Birgit Flaten.

Flaten sier elevene får internasjonal erfaring og modning gjennom for eksempel praksis. I helsefag benyttes ikke lærebøker og undervisningsmateriell utarbeides ved skolen som har fokus på at elevene får vurderingskriterier og fremovermeldinger, samt individuell tilpasning og ulike undervisningsopplegg og vurderingsformer.

– Elevene er med på å bestemme og ikke minst så sier elevene at de trives kjempegodt ved DNSCB. En høy trivselsfaktor i miljøet er av stor betydning for læringen. At elevene er flinke er det ingen tvil om, sier Flaten.

Hva tenker du er veien videre for disse studentene? 
– Mitt håp er at mange av disse elevene ville ta lærlingeløp etter Vg 2 og deretter få autorisasjon som helsefagarbeider. Nå er det blitt slik at mange av disse flinke elevene vil gå påbygg og deretter søke seg videre innen sykepleierutdanning. Norge trenger både dyktige helsefagarbeidere og sykepleiere. 

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no